Wymiana kolektora wydechowego korekcja zapłonu?
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon
Wymiana kolektora wydechowego korekcja zapłonu?
Czy po wymianie kolektora wydechowego powinno się przeprowadzić korekcje zapłonu ma to jakiś sens?
Octavia 3RS 2.0TSI 250km
BMW F30 316i 136 mods 210/320
BMW F30 316i 136 mods 210/320
Ale jaki kolektor wydechowy wsadziłeś? Bo może dół spadł przez odprężenie wydechu... przez to mógł się nieco pogorszyć dół za to górą przybywa kilka kucy i nm. Może wrzuć fotkę aparatu jak masz ustawiony... przy czym u mnie na przestawionym rozrządzie max był gdy podkładka pod śrubę miała gdzieś milimetr do końca obwodu fasolki.
Nissan Primera SR20DE+T
Wiesz co jak spojrzałem na zdjęcia silnika z Twojego tematu to odnoszę wrażenie że zapłon masz na maxa COFNIĘTY (tzn. aparat jest przekręcony w stronę pasa przedniego) Nie wiem czy dobrze widzę bo zdjęcie jest z przodu, jeśli tak jest to samo przyspieszenie doda Ci z 10 koni No i nie dziwił bym się że auto jest zamulone z dołu...
PS na tym kolektorze nawet fajna moc mi wyszła i po montażu nie musiałem nic madzić i było ok. On jest żeliwny i ma odpowiednią średnicę rurek względem otworów w głowicy
PS na tym kolektorze nawet fajna moc mi wyszła i po montażu nie musiałem nic madzić i było ok. On jest żeliwny i ma odpowiednią średnicę rurek względem otworów w głowicy
Nissan Primera SR20DE+T