Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[Note] Korektor siły hamowania

Moderator: Zielkq

Awatar użytkownika
El_Diablo
fanatyk nissana

[Note] Korektor siły hamowania

Post autor: El_Diablo » 2011-06-07, 21:47

No to po 3 latach na przeglądzie pojawił się problem, tył nie hamuje całkowicie.
Wstępna diagnoza korektor siły hamowania, miał ktoś może podobny problem związany z hamulcami tylnymi, że nie wyhamowuje ani nożny ani hamulec ręczny.
Z przodu hamulce działają rewelacyjnie (chciałbym podkreślić).

PS. Do 10 czerwca mam gwarancję, a ASO znalazło dopiero wolny termin 9 czerwca :hah: robi się ciekawie.

Notesik
nowy na forum

Post autor: Notesik » 2011-08-21, 21:25

Kolego El_Diablo co dalej z Twoimi hamulcami?? Możesz kilka słów napisać...
Pozdrawiam
Notesik

Awatar użytkownika
El_Diablo
fanatyk nissana

Post autor: El_Diablo » 2011-08-25, 20:48

No mogę coś napisać, wypadło mi z głowy bo nikt nic nie pisał i nie wchodziłem w temat.

Wizyta w ASO zakończyła się fiaskiem, po pierwsze stwierdzili, że to po gwarancji już wedle nich. Po zdecydowanej wymianie zdań stwierdzili, że mogą spróbować sprawdzić i pojechali rzekomo na stację diagnostyczną i wedle ich pomiarów tył hamuje świetnie nawet wydruk z pomiaru siły hamowania podobno mojego samochodu.

Ja byłem na stacji kontroli pojazdów u kolegi i nie uważam żeby dokonany przez Nas pomiar sił hamowania był zły. ASO po prostu chciało pozbyć się problemu.

Wykonałem regulację i czyszczenie bębnów poza tym, że dźwignia w kabinie jest wyżej i ręczny szybciej łapie to na razie nie widzę, żeby lepiej hamował, a pomiaru po tym zabiegu nie robiłem, jak coś zrobię nowego na pewno napiszę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Note”