[A32] Woda w Maximie.
Moderator: janusz
- sowizdrzał
- nowy na forum
[A32] Woda w Maximie.
Witajcie,
ostatnio "trochę" padało, a maxima stała na dworze. Po lipcopadzie mam teraz wodę w środku, ale tylko pod dywanikiem pasażera i z tyłu za fotelem pasażera. Wiem, że przyczyn może być wiele, ale chciałem zapytać, czy ktoś może miał coś podobnego u siebie, a może macie jakieś typy, którędy może się dostawać woda? Zdjąłem podszybie, dokleiłem lepiej tę dolną gumę przedniej szyby, ale nie wiem czy to wszystko... Będę wdzięczny za sugestie, co i gdzie sprawdzić. Na razie wyjąłem fotel, wytarłem wodę i gąbki suszę na powietrzu, ale wolałbym to od razu naprawić, by znów nie bawić się w odsączanie.
Pozdrawiam
ostatnio "trochę" padało, a maxima stała na dworze. Po lipcopadzie mam teraz wodę w środku, ale tylko pod dywanikiem pasażera i z tyłu za fotelem pasażera. Wiem, że przyczyn może być wiele, ale chciałem zapytać, czy ktoś może miał coś podobnego u siebie, a może macie jakieś typy, którędy może się dostawać woda? Zdjąłem podszybie, dokleiłem lepiej tę dolną gumę przedniej szyby, ale nie wiem czy to wszystko... Będę wdzięczny za sugestie, co i gdzie sprawdzić. Na razie wyjąłem fotel, wytarłem wodę i gąbki suszę na powietrzu, ale wolałbym to od razu naprawić, by znów nie bawić się w odsączanie.
Pozdrawiam
Koniec i bomba, kto czytał ten trąba.
Zerknij na uszczelkę w drzwiach .. jeśli "zacinało" to może tam się sączyło .. no chyba że masz dziurkę w podłodze ..
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
Na zewnątrz pod szyba jest czarny plastik na cala szerokość auta ( przynajmniej w mojej A33). Ten plastik trzyma sie poprzez zaczepy wchodzące w otwory w blasze podszybia.
Te otwory są wykończone plastikiem w kształcie "U" i właśnie pod tym plastikiem przedostaje się woda, którą potem widać na dywaniku pasażera.
Chyba zrozumiale napisałem
Te otwory są wykończone plastikiem w kształcie "U" i właśnie pod tym plastikiem przedostaje się woda, którą potem widać na dywaniku pasażera.
Chyba zrozumiale napisałem

o patrz... to może być problem nie tylko maxim .. .hmm
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
- sowizdrzał
- nowy na forum
Merci
Dzięki bardzo za porady. Sprawdzę to. Rzeczywiście ten duży plastik był przyczepiony takimi zaczepami, wstawkami w kształcie połączonych liter T i U (o ile chodzi nam o to samo)... Nie sądziłem, że tamtędy woda przepływa, ale spróbuję top potraktować silikonem i może pomoże. Notabene, te zaczepy są dość słabe i przez to ten cały plastik i uszczelka przy szybie nie przylega zbyt mocno do szyby - początkowo myślałem, że to właśnie przyczyna i przykleiłem tę gumę do szyby. Spróbuję to uszczelnić. Dzięki raz jeszcze.
Koniec i bomba, kto czytał ten trąba.
- johny_fellow
- fanatyk nissana
- Kontakt:
W MAXI na razie nie mam z tym problemu. W Primerze natomiast wystarczyło zdjęcie podszybia, porządne wyczyszczenie go i szyby, poskładanie i gra gitara.
Znowu z NISSANem
Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.
http://www.agent-pzu.lukasz-ufnal.pl

Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.