Moderator: Zielkq
W mieście rzadko kiedy ktoś miga, przetestuj na trasie.Dar1962 pisze:robiłem dziś test drogowy, mimo że moim zdaniem światła ustawione są prawidłowo, przesunąłem o jedną działkę na regulatorze wiązkę światła w dół. Jeździłem po mieście więc nie mogłem ocenić jak wygląda zasięg i siła drogowych, ale na mijania nikt mnie nie "karcił" błyskaniem swoich świateł. Widać nie jest aż tak źle? Aha! - na opakowaniu żarówek podają, że po 5 minutach nagrzewają się do 200 stopni Celsjusza co mnie nieco wystraszyło ( plastikowe odbłyśniki) ale porównałem opisy z opakowaniami na zwykłych H-4 i tam pisze dokładnie to samo. Uważam że zima problemu przegrzewania się reflektorów być nie powinno
HehTruszczu pisze: Ja osobiście bym sobie zainstalował taki szperacz (na wzór amerykańskiej policji) i jak ktoś by miał za mocne żarówki albo źle ustawione światła to kierował bym szperacza prosto w kierowcę jadącego z przeciwka![]()
Jasne, są ludzie i ludziskaTruszczu pisze:finger a czy oślepianie innych kierowców poprzez pseudoxenony, źle ustawione lampy czy złe żarówki to nie jest po prostu chamstwo ? Potem oczy bolą od takich świateł. Najbardziej nie lubię właśnie drogowego chamstwa i cwaniactwa, nie wpuszczanie innych, zajeżdżanie drogi, wymuszanie... masakra nasze drogi to jakaś istna samowolka
Wystarczy dbać o reflektory jak za ciemno to zatrzymać się i przeczyścić, dobre markowe żarówki i jest jasność
Czasem są bardziej przewrażliwieni ode mnie i chyba chcieli by aby auta z przeciwka jechały na postojówkachJeżdżąc Note zdarza mi się 'dostać' długimi od innych użytkowników dróg chociaż jadę na krótkich (żarówki standardowe). Często tak macie?
DobreHeh
Może ak-47 sobie zamontujesz?
No to jednak byś miał pancerfausa ode mnieJACKO29 pisze:Ja pisałem o tym "pseudo zestawie" bez czujnika i sprysków.
wymiana wszystkich przednich lampek w note to czysta rozkosz, jak jest z tyłu jeszcze nie trenowałem ale te śruby w bumerangach nie wyglądają zachęcająconotek-a pisze:przepaliła mi sie żaróweczka