[P/WP11.144] Przycisk klapy kombi
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P/WP11.144] Przycisk klapy kombi
Mam problem z przymarzaniem samego przycisku w klapie. Centralny i wkładka działają poprawnie, jedynie sam przycisk jak dostanie wody to nie da się wcisnąć. Jak się z kolei w końcu go wciśnie to nie odbija.
Walczę z tym w ten sposób że po otwarciu pryskam przycisk odmrażaczem lub WD i wyciągam przycisk ciągnąc za przekręcony klucz (nie poddaje się on tak łatwo)
Czy macie jakieś skuteczniejsze sposoby niż odmrażacz za każdym razem
Walczę z tym w ten sposób że po otwarciu pryskam przycisk odmrażaczem lub WD i wyciągam przycisk ciągnąc za przekręcony klucz (nie poddaje się on tak łatwo)
Czy macie jakieś skuteczniejsze sposoby niż odmrażacz za każdym razem
Ludzie w ogóle nie myślą, oni tylko myślą, że myślą. (Mark Twain)
- johny_fellow
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Smar o podwyższonej przyczepności w sprayu. Jak jutro w garażu znajdę puszkę to nawet podam Ci nazwę producenta.and_pec pisze:Czy macie jakieś skuteczniejsze sposoby niż odmrażacz za każdym razem
U mnie jak tego napryskałem w zamki, zawiasy etc. to nawet po myjni nic nie zamarzło

Musisz tylko uważać żeby nie spryskać innych elementów bo to bardzo ciężko zwalczyć.
Znowu z NISSANem
Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.
http://www.agent-pzu.lukasz-ufnal.pl

Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.
http://www.agent-pzu.lukasz-ufnal.pl
Też miałem problem z przyciskiem klapy , ale sposób jest bardzo prosty żeby zamek nie zamarzał.
Zdejmij tylna osłonę klapy .
Jak będziesz wciskał przycisk od otwierania klapy to zobaczysz wychodzący metalowy trzpień który pracuje w tulei . Dobrze tam na smaruj a problem minie a przycisk będzie bardzo lekko chodził .
U mnie to pomogło i działa rewelacyjnie .
Zdejmij tylna osłonę klapy .
Jak będziesz wciskał przycisk od otwierania klapy to zobaczysz wychodzący metalowy trzpień który pracuje w tulei . Dobrze tam na smaruj a problem minie a przycisk będzie bardzo lekko chodził .
U mnie to pomogło i działa rewelacyjnie .

jeśliś głupi to milcz niech pomyślę że mędrzec
Trzpień to mam nasmarowany i wkładka też obraca się swobodnie, Zamarza mi sam plastik pomiędzy przyciskiem a panelem (podchodzi tam jakoś woda). Spróbuję nasmarować to wazeliną medyczną używaną w laryngologii. Jest bardzo skuteczna do uszczelek (lepsza niż smar sylikonowy) to i tu może będzie dobra
Ludzie w ogóle nie myślą, oni tylko myślą, że myślą. (Mark Twain)
a ja mam taki problem z tylnym zamkiem-jak wciskam ten przycisk zeby otworzyc klape przy otwartych zamkach, to czasem sie blokuje- to znaczy przechodzi z pozycji "otwartej" w "zamknieta"..wtedy znowy pilot i zamknac -otworzyc wszystkie drzwi...
moze ktos ma pomysl co to moze byc? moze to ten silownik do otwierania co jest przymocowany do tylnej klapy i z ktorej tymi ciegnami uruchamia sie zamek?
moze ktos ma pomysl co to moze byc? moze to ten silownik do otwierania co jest przymocowany do tylnej klapy i z ktorej tymi ciegnami uruchamia sie zamek?