Mam dziwny problem z moja Primerka. Pare dni po wymianie przepływomierza obroty na biegu jałowym zaczely falowac na benzynie aż samochod przygasa

Wypialem wtyczke od czujnika polozenia przepustnicy i wyregulowalem obroty biegu jalowego. Okazalo sie ze śruba plastikowa regulacyjna byla calkowicie wkrecona. Po wyregulowaniu przez pare dni bylo cacy.
Ale problem powrocil. Dodam ze umyłem przepustnice i wszystkie zaworki elektromagnetyczne.
Przeprowadziłem nauke obrotow ale nie przynioslo to rezultatu. Sciagnąłem caly dolot wraz z puszka filtra powietrza i mikserem (2 gen. LPG) i autko pracuje jak złoto. Lecz wystarczylo ze przykladalem mixer do dolotu to znow wracalo falowanie obrotow i przygasanie
 Wychodziłoby na to ze dostaje za malo powietrza przez ten mixer, tylko dlaczego wczesniej bylo wszystko ok, nawet z zakrecona sruba regulacyjna obiegu jałowego
 Wychodziłoby na to ze dostaje za malo powietrza przez ten mixer, tylko dlaczego wczesniej bylo wszystko ok, nawet z zakrecona sruba regulacyjna obiegu jałowego  
 na LPG zrobilem 53km. na równych 10 litrach gazu. Wynik spalania mało nie zwalił mnie z nóg. Wymienie jeszcze świecei kable bo zauważyłem dziś rano ze nie pali na jeden cylinder po nocy stania. Kopułke i palec już czyściłem.
Wydaje mi się ze przyczyna moze byc padnieta sonda lambda. napięcie na gazie i na benzynie stoi jak zaczarowane na 0.83v Myslalem ze nie dogrzana albo zadymiona ale po przejechaniu i przewietrzeniu silnika przez kilka km dalej bylo wskazanie w granicach 0.81-0.84v w calym zakresie obrotów. Z wydechu czuć spaliny "ciężkie", kopci na czarno i caly wydech z sadzy:/
Czy to sonda padla przez za mala ilosc powietrza przez mixer?
PS. po odpieciu sondy na pracujacym silniku nie bylo najmniejszej reakcji. Obrowy falowały i przygasał.
Proszę o pomoc bo mimo kilku problemów z nią chyba się zakochalem w tym wozidełku, a nie chcialbym zeby tyle palił
pozdrówka

szukaj jeszcze w temacie o lpg i problemami z obrotami przy II gen
 szukaj jeszcze w temacie o lpg i problemami z obrotami przy II gen  Jakie to mocne. Z praktyki wiem ze nieuzywany organ zanika
  Jakie to mocne. Z praktyki wiem ze nieuzywany organ zanika  Pojezdze tak troche i podlacze spowrotem mixer. mam podwojny z ta rurka na kanal przepływomierza. jutro zbadam sonde i opisze co i jak wyglada. Dzieki wielkie za porade
 Pojezdze tak troche i podlacze spowrotem mixer. mam podwojny z ta rurka na kanal przepływomierza. jutro zbadam sonde i opisze co i jak wyglada. Dzieki wielkie za porade  i teraz pytanie... skad wziasc zeby bylo tanio i jak najlepiej? wiem ze są uniwersalne ale jak ją dobrac do mojej primerki? na aukcjach są tez uzywane ale jak rozpoznac dzialajaca?
  i teraz pytanie... skad wziasc zeby bylo tanio i jak najlepiej? wiem ze są uniwersalne ale jak ją dobrac do mojej primerki? na aukcjach są tez uzywane ale jak rozpoznac dzialajaca?

gdy silnik się nagrzeje...po odpaleniu tysiąc będzie chwilowy...ale zaraz spadnie do opisanych przez Ciebie obrotów.
 gdy silnik się nagrzeje...po odpaleniu tysiąc będzie chwilowy...ale zaraz spadnie do opisanych przez Ciebie obrotów.

!!!
!!!