[A32] Czujniki parkowania
Moderator: janusz
[A32] Czujniki parkowania
Chcialem kupic zestaw Valeo ale tam w instrukcji jest ze minimalna odleglosc od ziemi to 45-50cm, a na tej wysokosci pod tylnym zderzakiem jest metalowa belka wiec wychodzi na to ze trzebaby zamontowac nizej, jakies 30-35cm. Czy ktoś z Was ma zamontowane tam czujniki?
[A32]
Ja w A32 USA tam miałem, trochę się bawili ale bez wiercenia belki się obyło. Zestaw czujników kupiłem na tył w ASO Nissan'a za około 250 zł.
Kabelki puszczasz przez gumową okrągłą zaślepkę do wnętrza bagażnika i zdejmujesz boczek- obicie bagażnika z lewej strony i tam podłączasz.
Ja miałem wersje z sygnalizatorem odległości (kreseczki zielone, żółte, czerwona jak jest blisko) oraz piszczyk sygnalizator przeszkody.
Aby nie robić dziur w tapicerce, kokpicie, wskaźnik odległości został zamontowany w podsufitce zaraz przy tylnej szybie w taki sposób aby było wskaźnik widać w lusterku wstecznym.
Polecam to rozwiązanie, masz jeszcze dodatkowy wgląd co jest za autem.
Pozdrawiam
Kabelki puszczasz przez gumową okrągłą zaślepkę do wnętrza bagażnika i zdejmujesz boczek- obicie bagażnika z lewej strony i tam podłączasz.
Ja miałem wersje z sygnalizatorem odległości (kreseczki zielone, żółte, czerwona jak jest blisko) oraz piszczyk sygnalizator przeszkody.
Aby nie robić dziur w tapicerce, kokpicie, wskaźnik odległości został zamontowany w podsufitce zaraz przy tylnej szybie w taki sposób aby było wskaźnik widać w lusterku wstecznym.
Polecam to rozwiązanie, masz jeszcze dodatkowy wgląd co jest za autem.
Pozdrawiam
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...
[A32]
Oj już nie pamiętam Leszek, ale zderzak od usa trochę się różni i nie wiem czy byłoby tak samo wiesz ...Wald pisze:Znaczy miałeś na wysokości belki?
Ile tam jest miejsca?
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...