Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
Wóz elgancko zapodaje moc wyszła super tylko niuta trochę mało liczyłem na trochę wiecej na zimę wystarczy mocy, a po zimie wchodzę w wałki JWT S4 Także Neptun sprężaj się ze swoim wozem
P.S dziś może jakiegoś filma nagram, a zdjęcia za tydz. będą
Na drodze czuć że prima dostaje takiego agresora od ok 5200obr.min i wówczas - ojjj się dzieje
Nie wierzyłem że jeszcze stary poczciwy SR20DE w wolnossaku czym kolwiek mnie zaskoczy a tu proszę proszę
coocbio co ty się dziwisz tam u baryły siedzi przecież najlepiej dopracowana głowica przez ciebie...i dzięki komu-oczywiście lukasowi który sprezentował ją baryle,hehe
-no to mamy chyba zadatki na najszybszą p10??
PS.KIEDY SIĄDĘ ZA KIEROWNICA BRYSIU??
Tam jeszcze Baryła otrzymał w promocji tłumik środkowy z Saaba przelot fi 60mm długi na blisko metr - coby się wyciszyło i być może jeszcze coś Nm dojdzie...
Chyba głównie z wydechu oraz pewno nieco innych ustawień rozrządu... No a także ja nie na tej samej hamowni byłem mierzony... A jak wiadomo hamownia, hamowni nie równa.
Kurde, taki projekcik umknął mej uwadze. Potężny wynik wyszedł z tego DE. Gratuluję!
BOCA MOTORS Serwis i Modyfikacje Samochodów Osobowych i Terenowych. Naprawy szybkie i bardziej zaawansowane, Tuning, Off Road. 512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
I to na starej poczciwej głowicy z De na seryjnych walkach z DE - całość siedziała ze 3-4 lata temu w mojej czerwonej Primce którą od Kosy kupiłem hehe
Jakby tak wałki JWT S3 zapodać albo jeszcze S4, przy obecnym kursie $$ myślę że coś koło 1750zł by wyszły w maksie i śmiało można by konkurować z SR20VE...
Najwyższy czas trochę odświerzyć temat ogólnie w wozie nic się ciekawego nie działo w miedzy czasie strzeliła uszczelka pod głową ale szybko to ogarnełem, przy okazji ściągnietej głowy delikatnie z modowałem przepustnice i przeportowałem kolektor wydechowy na wałki S4 coś tam odłożone $ nie długo pomyślimy nad sciągnięciem ich...
Ps. trzeba jakiegoś ogarniętego tokarza i te przepustniczki na 66mm robic to byc moze coś pod 180KM u CIebie dało by radę wystrugac z mnustwem momentu obrotowego z samego dołu
[ Dodano: 2011-05-18, 09:57 ]
Ps. Odnośnie wałków to trzeba zagadac z Osą na stronie producenta kosztują 560$ moim zdaniem w twoim przypadku to jest mega super alternatywa do SR20VE...
nie to żebym tu jaką negatywną opinię wprowadzał bo nie jest negatywna i nie myśleć że jest odnośnie tłumika...ale łep upie....la to nastokilometrowej trasie niekoniecznie podczas dynamicznego przemieszczania się
[ Dodano: 2011-05-19, 00:30 ]
a tak przy okazji....100% sleeper i o to chodzi!
Po kolei..N14 GA14DE,P10 SRi,P11GT SportLine ---->
ogólnie wydech mnie się podoba tylko za nisko jest i brzydko w dól patrzy, trzeba go w zderzak bardziej zchowac po niedzieli będę mieć troche czasu to podlece gdzieś niech mi to poprawią i odrazu od Saaba środkowy włożą to się powinno wyciszyć, spoiler mam ale bez spoilera bardziej mi leży znaczki dziś odebrałem z malowania proszkowego teraz są białe co do przepustnicy to mam znajomego tokarza w sobote do niego podjadę może się podejmie powiększenia jej
wrzucę jakiś poglądowy filmik jak autko podaje
1,2,3
tutaj zamina biegu 3-4
Ostatnio zmieniony 2011-05-19, 23:27 przez Baryla, łącznie zmieniany 5 razy.
Założona reakcja na gaz niesamowicie się poprawiła do 5 tys. znacznie lepiej ale dalej autko zaczyna trochę zdychać, trzeba chyba paliwka podlać, do Coobcia muszę uderzyć na małe strojonko
Domyka się do końca nie ma problemów z wolnymi ?
Jakiej średnicy ona wyszła
Powyżej 63,5mm już przekwity wychodzą i musiałem u siebie tuleje wrzucać fi70x2mm...
65,05mm przy ośce delikatny prześwit się zrrobił ale tam są uszczelniacze także lewego nie powinno ssać, domyka się do końca na wolnych ładnie chodzi jak wcześniej