Jako że wymieniam amorki z tyłu bo słaaabiutkie i coś mi z tyłu stuka a z tego co wyczytałem to może być mocowanie górne amorków (swoją drogą trudno dostępne), co jeszcze od razu wymienić coby jedna robota była i spokój na dłuższy czas.
Tak patrzę serwisówkę i jakos nie widzę tam żadnych gum, czy innych el ruchomych co by mogły stukać.
[P/WP11.144] Co jeszcze wymienić- zawiecha tył
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P/WP11.144] Co jeszcze wymienić- zawiecha tył
Ostatnio zmieniony 2013-06-23, 11:31 przez elmer80, łącznie zmieniany 1 raz.
na razie 120KW/270Nm
Niepamietam co tam i jak w p11,ale ja w swojej wymiemilem amory,osłony amorka z odbojami,dwa wachacze leźące wzdłuzne,gumy stabilizatora,i łączniki stabilizatora,efekt absolutna cisza.wiem ze w twojej jest inny zawiach,wiec najlepiej podniesc na lewarku samochod i sprawdzic czy niema luzów gdzieś czy nie wybite cos itp,a tej gornej gumy mocowania amora to nie ruszaj,jesli nie jest jakos tam ostro styrana lub wyrwana to wszystko jest oki.pozdro
No właśnie ja mam belkę więc wahacze odpadaja. Jeżeli nie ruszać tych górnych mocowań , to co to może stukać. Byłem u jednego mechaniora, gdy nacisne mocno tył i puszczę to przy powrocie do góry słychać stuknięcie. Obejrzał z kanału, posłuchal i stwierdził że to dźwięk gdzies z "głębi". BYłem na diagnostyce, sprawdził, powiedzial ze nic nie widzi, po spr amorków stwierdzil ze to moze byc amor. Więc co to stuka? Juz pominę kwestię diagnozy owych specjalistów. Ehh
na razie 120KW/270Nm
Może skończyła się górna poduszka amortyzatora , stad efekt pukania .
Tylna konstrukcja zawieszenia w P11 jest bardzo prosta a najsłabszym elementem jest właśnie górna poduszka.
[ Dodano: 2011-04-28, 00:19 ]
Tu masz linka do allegro jak ta poduszka wygląda
http://moto.allegro.pl/poduszka-amortyz ... 91172.html
Tylna konstrukcja zawieszenia w P11 jest bardzo prosta a najsłabszym elementem jest właśnie górna poduszka.
[ Dodano: 2011-04-28, 00:19 ]
Tu masz linka do allegro jak ta poduszka wygląda
http://moto.allegro.pl/poduszka-amortyz ... 91172.html
jeśliś głupi to milcz niech pomyślę że mędrzec