Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
A ja mam dla Ciebie Szymeq niespodziankę Trochę pracy i czasu to wymagało ale udało mi si ogarnąć sprawę ogranicznika prędkości obrotowej Silnik CG10 kręci się już do takich obrotów jak potrzebujemy Sposób owiany tajemnicą, ale najważniejsze że działa
MacGayver, to rozkmiń od razu Questa albo Villagera to i ja będę wdzięczny i do tego rozkmiń skrzynie żeby zmieniała biegi jakoś po ludzku a nie jak "baba"
bombel pisze:MacGayver rozkmiń kompa w P11.144 to bede wdzieczny
MacGayver, to rozkmiń od razu Questa albo Villagera to i ja będę wdzięczny i do tego rozkmiń skrzynie żeby zmieniała biegi jakoś po ludzku a nie jak "baba"
rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, na cuda trzeba troszkę poczekać
Troszke trzeba porzeźbić, ale z tego co coyot pisał to bez przesadyzmu. A foteliki są super, wspominam je b. dobrze, zwłaszcza w porównaniu do zwykłych z K10, które są miniaturką wersalki babcinej
Coobcio pisze:Fotki ich masz - jakieś lekkie kubełki to są
Jak byłem u Ciebie to miałem je w bagarku ale tradycyjnie pod garage był tłok i Ci nie pokazałem .. ale to są dokładnie takie same jak wronek wkleił ... mam nadzieję, ze w tym tygodniu uda się je zaadoptować
Jak byś zrobił foto story, bo też się przymierzałem do takiego zabiegu.
Była Y10 2.0D
Była W10 1.6
Była P11 2.0TD
Była K11 1.0 Jive
Było jakieś kombi, i kolejne kombi.
Teraz jest Smok chociaż z fabryki wyjechał jako Subaru Forester
Tu nie ma co fotografować ... odcinasz mocowania z tych od k11 i spawasz na szynach od k10. Ja praktycznie każde mocowanie spawałem i wkładałem sprawdzić jak pasuje. Jedno mocowanie (wewn przód- przy środkowym tunelu) trzeba wydłużyć ok 5-6cm płaskownikiem. Szyny od k10 mają szerszy rozstaw więc każde mocowanie trzeba przesunąć do wewnątrz. Przy spawaniu nie wolno mocno grzać szyn bo w szynach k10 są plastikowe wkładki i można je uszkodzić.
BaSsGrU pisze:mam nadziję że będziesz z nich zadowolony
No jest spoko, tylko fotel kierowcy nieco się rusza na szynach i muszę to jakoś poprawić.
Szymeq pisze:No jest spoko, tylko fotel kierowcy nieco się rusza na szynach i muszę to jakoś poprawić.
miałem to samo .... myslalem ze przez to ze miałem przyspawany na plaskowniku ... bo pasazera byl pospawany bezposrednio do szyn i sie nie ruszał ... a tu widze ze te fotele chyba tak maja ...
Szymeq pisze:Tu nie ma co fotografować ... odcinasz mocowania z tych od k11 i spawasz na szynach od k10. Ja praktycznie każde mocowanie spawałem i wkładałem sprawdzić jak pasuje. Jedno mocowanie (wewn przód- przy środkowym tunelu) trzeba wydłużyć ok 5-6cm płaskownikiem. Szyny od k10 mają szerszy rozstaw więc każde mocowanie trzeba przesunąć do wewnątrz.
No właśnie chodziło mi o te różnice w mocowaniach, żeby obfotografować.
Była Y10 2.0D
Była W10 1.6
Była P11 2.0TD
Była K11 1.0 Jive
Było jakieś kombi, i kolejne kombi.
Teraz jest Smok chociaż z fabryki wyjechał jako Subaru Forester