[ Almera] Almera N15 1.4
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
mimier, podniesienie mocy o 10% nie jest łatwe, a kosztogenne. Wiadomym jest że 1.4 bez turbo nie osiągnie "super" mocy ale samo modowanie cieszy, a co najważniejsze daje rezultat. Czy jest sens... hmmm to pytanie tyczy się ogólnie sensu modyfikacji.
BTW. Koza oczywiście gratki.
BTW. Koza oczywiście gratki.
Nissan Primera SR20DE+T
Koza, Powiem Ci że ładnie wygląda i gada Twój furex. . trochę zazdroszczę Ci stanu auta:) Niby nic , a jednak "rumak" 

Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
a daj spokój .. mówię jak jest .. jeszcze tylko felicje i laczki ciut szersze daj .. bo teraz to musisz mieć przyczepnośćKoza pisze:dziekuje, miło mi czytać takie słowa człowiek od razu jakby z centymert wyższy

oj chyba nie .. ostatnio jak patrzyłem na sprzęgło to katalog mi pokazywał dwa różne.. chyba że coś nie tak.. ale wydaje mi się że skrzynia i sprzęgło też trza ruszać.. dziwne bo blok jest niby ten sam ..Ryba pisze:generalnie heble skrzynia i sprzegło jest takie samo
- sergiej
- fanatyk nissana
sprzeglo w 1.6 jest wieksze tzn srednica o 10 mm ...i powiem wam ze warto zalozyc do skrzyni od 1.4 wlasnie sprzeglo od 1.6 ...ja po swapie jezdzilem 3 tyygodnie na sprzegle z 1.4 wyzionelo ducha
poza tym slizgala sie tarcza ...a tak poza tym to wszystko pasuje ... i z 1.6 pewnie przy wykonanych modach okolo 115 kunia by bylo
kolejny strzal 

Od tego też by był dobry
http://allegro.pl/nissan-100nx-unikat-j ... 59720.html chyba ten sam co w Sentrze 

Nissan Pulsar SSS
DATSUN 260Z
DATSUN 260Z
te silniki mają zmienne fazyKoza pisze:zależy jaki motorceluje w 1.6 od Sentry, w serii 115 KM... czyli po modach będzie trochę wiecej

http://otomoto.pl/nissan-sentra-C17290561.html
Dark Shadow
Kilka dni temu udało się wreszcie założyć stożek do mojej almy... sam stożek leżał u mnie już z 3 tygodnie, ale skompletowanie całego dolotu u nas w Łodzi było dość trudne bo przez ponad tydzień szukałem samego kolanka 120 stopni...

praca w toku:

Prowizoryczna podpórka pod stożek ( tymczasowa ):

spawy:

całość:

szczególne podziękowania dla MacGayvera za świetną robotę
, i dla Ryby za dotrzymywanie towarzystwa 
jeśli chodzi o efekty, dla mnie są odczuwalne, lepiej wkręca się na obroty... ale zobaczymy co pokaże zlotowa hamownia
niestety przed zlotem już nic innego nie uda mi się zrobić... pozostaje czekać do następnego

praca w toku:

Prowizoryczna podpórka pod stożek ( tymczasowa ):

spawy:

całość:

szczególne podziękowania dla MacGayvera za świetną robotę

jeśli chodzi o efekty, dla mnie są odczuwalne, lepiej wkręca się na obroty... ale zobaczymy co pokaże zlotowa hamownia

niestety przed zlotem już nic innego nie uda mi się zrobić... pozostaje czekać do następnego

Też mi się "robi" taki 

- killer2000
- fanatyk nissana