maniek_NKP pisze:Zastanawiam się nad Kayabą a Tokico. Z tego co wyczytałem w necie to Kayaba bardziej sztywna a Tokico komfortowa. Mowa oczywiście o made in japan. Cena praktycznie ta sama, więc co wybrać. Zależy mi głownie na trwałości.
Nie mam kompletnie doświadczenia z firmą Tokico, ale biorąc pod uwagę to, że tył w naszych N15 mamy i tak mega sztywny brał bym właśnie Tokico (sugerując się opiniami ).
Ja w niedługim czasie będę zakładał Bilstein'a B4 na tył, ale to razem ze springami -30mm, więc o komforcie tu mowy raczej nie będzie.
Jeszcze jedna kwestia, przeglądając "Sam naprawiam" charakterystykę tyłu zauważyłem poza poduszkami i osłonami taki element jak: górna gumowa podkładka oporowa sprężyny"
Czy ten element też powinienem wymienić ? Pytam bo nikt go nie oferuje więc nie wiem czy też tego szukać.
Elementy gumowe tylnego zawieszenia (oprócz poduszek ) są niedostępne, więc marne szanse, że znajdziesz tę gumową podkładkę. Pozostaje nam tylko chyba złożyć zamówienie w StrongFlex na elementy z poliuretanu