Nie, ja, Dylson, Szalony, Waldi ... i paru innych wywaliło i nie było problemów (w A32)Marcus65 pisze:Ponieważ dopiero zaczyna mnie interesować temat przeróbki wydechu, to zadam może laickie pytanie... Czy wywalenie katalizatora, jak w powyższym przykładzie, wiąże się z koniecznością przyzwyczajenia się do ciągle świecącej kontrolki Service Engine?
Pozdro
Marcus
Sportowy wydech
Moderator: janusz
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

-
- fanatyk nissana
-
- fanatyk nissana
-
- fanatyk nissana
dylson pisze:W qx owszem sa tylko dwie sondy za malymi katami ale w us jest trzecia sonda za duzym. Mozliwe wiec, ze w us check wyskoczy.
a jak jest u Twojego brata???
[ Dodano: 2010-01-05, 12:28 ]
Marcus65 pisze:Katalizatory służą, mówiąc w uproszczeniu, do oczyszczania spalin. Sondy z kolei do, także mówiąc w uproszczeniu, kontroli czystości tychże. A teraz zabawa w kojarzenie faktów![]()
chciałem konkretniej, a Ty Marcus65 jeszcze większą wodę polałeś:-P wiem co jest wikipedia i potrafię sprawdzić co to jest sonda lamda i na jakiej zasadzie działa.

No, ja to bym chętnie zrobił cały wydech i wywalił wszystkie katy. Tym bardziej, że moja Maxi ma już ok 180 kkm (jakieś 110 tys. mil z ogonem) na szafie i ch... wie czy kiedykolwiek katy były tam wymieniane. Jeśli nie, to mogą być już pozapychane...
Pozdro
Marcus
P.S. Dylson, widzę że jesteś z Radomska. Ogarniasz trochę temat terenówek? A może masz jakiegoś kolesia oblatanego w temacie? Chodzi o oblukanie pewnego Mitsu Pajero w komisie w Radomsku właśnie...
Pozdro
Marcus
P.S. Dylson, widzę że jesteś z Radomska. Ogarniasz trochę temat terenówek? A może masz jakiegoś kolesia oblatanego w temacie? Chodzi o oblukanie pewnego Mitsu Pajero w komisie w Radomsku właśnie...
-
- fanatyk nissana
Pan Wojtek z El-teka ma w sprzedaży coś takiego http://www.allegro.pl/item869835614_kat ... l_tec.html
ciekawe czy silnik VQ da się oszukać
bo jak wiadomo bywa kapryśny 
ciekawe czy silnik VQ da się oszukać

-
- fanatyk nissana
-
- fanatyk nissana
Prędzej pustego (czyli sam Ci się tuning zrobił) Chyba częściej się wypala katalizator niż zapycha.Lombardo88 pisze:heh...nazwa sprytna![]()
[ Dodano: 2010-01-05, 18:45 ]
a takie pytanie mam; Czy oznaką zapchanego kata jest takie basowe brzmienie wydechu?bo ostatnio autko właśnie mi tak dziwnie chodzi i jeszcze mam problem z sondą na 2 banku.
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

-
- fanatyk nissana
-
- fanatyk nissana
-
- fanatyk nissana
możesz jaśniej??Szalony pisze:Do wersji US koledzy, to 02 sensor i po problemie z checkiem
[ Dodano: 2010-01-11, 20:04 ]
i jeszcze jedno... dziś zauważyłem że zza silnika(od strony kabiny) na zimnym silniku śmierdzi pół przepaloną benzyną. wie ktoś co to może być? dosłownie takie opary się wytwarzają. czyżby dziura przed katem?
-
- fanatyk nissana
Wiadomo, im mniej zakrętów, załamań i zwężeń to szybszy przepływ spalin, a to z kolei = WIĘKSZY POWER
Oczywiście są pewne granice, żeby nie było np. przerostu formy nad treścią....
W Maximie N/A wydaję mi się rura 2,5" plus 2x przelot( ewentualnie przelot+ komorowo-przelotowy) to optymalne rozwiązanie!

W Maximie N/A wydaję mi się rura 2,5" plus 2x przelot( ewentualnie przelot+ komorowo-przelotowy) to optymalne rozwiązanie!
└(-.-)┘┌(-.-)┘┌(-.-)┐└(-.-)┐