[N15] Łączenie tłumika środkowego i końcowego
Moderatorzy: Seba WWA, sergiej
- maniek_NKP
- fanatyk nissana
[N15] Łączenie tłumika środkowego i końcowego
Mam szybkie pytanie
Czy na łączeniu tłumika środkowego z końcowymi w N15 są stosowane sprężyny nakładane na śruby skręcające oba elementy? Pytam bo mam te kołnierze wycięte i wstawiony kawałek rurki a muszę wymienić cały wydech od kolektora...
Czy na łączeniu tłumika środkowego z końcowymi w N15 są stosowane sprężyny nakładane na śruby skręcające oba elementy? Pytam bo mam te kołnierze wycięte i wstawiony kawałek rurki a muszę wymienić cały wydech od kolektora...
Według tego nie ma żadnych sprężyn:
http://www.catalogue.bosal.com/pages/ex ... r=05800030
Już bardziej bym obstawiał, że sprężyny będą pomiędzy rurą od kolektora a tłumikiem środkowym.

Już bardziej bym obstawiał, że sprężyny będą pomiędzy rurą od kolektora a tłumikiem środkowym.
- maniek_NKP
- fanatyk nissana
No właśnie zamawiam zabawki Bosala i widziałem ten rysunek, w nim niby nie ma, ale chciałem się upewnić, bo sam nie mam jak
Pomiędzy katem a środkowym nie ma sprężyn - to wiem
[ Dodano: 2011-02-18, 20:47 ]
Przy okazji, może zna ktoś dokładny wymiar szpilki wkręcanej na łączeniu kolektora wydechowego z rurą wydechową (są tam 3 szt) ? Wiem tylko, że ma średnicę 8mm (M8).
w żadnym katalogu nie mogę znaleźć tej informacji. W ASO by podali mi tę informację tak za free ?

[ Dodano: 2011-02-18, 20:47 ]
Przy okazji, może zna ktoś dokładny wymiar szpilki wkręcanej na łączeniu kolektora wydechowego z rurą wydechową (są tam 3 szt) ? Wiem tylko, że ma średnicę 8mm (M8).
w żadnym katalogu nie mogę znaleźć tej informacji. W ASO by podali mi tę informację tak za free ?

Na tym rysunku pokazana jest tylko nakrętka ale poszukaj może na tej stronie coś będzie na ten tematmaniek_NKP pisze:Przy okazji, może zna ktoś dokładny wymiar szpilki wkręcanej na łączeniu kolektora wydechowego z rurą wydechową (są tam 3 szt) ?

- maniek_NKP
- fanatyk nissana
No właśnie przeglądam różne źródła ale wszędzie są tylko te nakrętki
wydaje mi się, że chyba wygodniej będzie mi odkręcić ten katalizator wydechowy (wstępny) od kolektora i na stole bawić się z tymi szpilkami, tylko czy po odkręceniu tego kata nie będę musiał nic potem ustawiać - komputera itp - pytam pod kątem sondy lambda.

- maniek_NKP
- fanatyk nissana
mimier, wielkie dzięki za podanie stronki - znalazłem nr katalogowy szpilki - 1407053Y00
kolektor z katem - http://nissan4u.com/parts/almera/el_n15 ... tration_1/
Teraz tylko pozostaje mi rozszyfrowanie tego numeru - czyli znalezienie jego wymiarów, Dzwoniłem do ASO, ale liczą sobie 14 zł za jedną szpilkę i to na zamówienie do 14 dni.
A chcę zamówić je wcześniej niż potem wykręcić i dopiero wtedy szukać, unieruchamiając na jakiś czas auto.
[ Dodano: 2011-02-22, 10:01 ]
p.s.
Dobra mam je wymiar
M8x40 - może się komuś przyda jeszcze
kolektor z katem - http://nissan4u.com/parts/almera/el_n15 ... tration_1/
Teraz tylko pozostaje mi rozszyfrowanie tego numeru - czyli znalezienie jego wymiarów, Dzwoniłem do ASO, ale liczą sobie 14 zł za jedną szpilkę i to na zamówienie do 14 dni.
A chcę zamówić je wcześniej niż potem wykręcić i dopiero wtedy szukać, unieruchamiając na jakiś czas auto.
[ Dodano: 2011-02-22, 10:01 ]
p.s.
Dobra mam je wymiar