klucze i stacyjka
Moderator: janusz
klucze i stacyjka
hej ... muszę wymienić wkłady zamków drzwi i klapy ... no i stacyjkę też to nie ominie .... czy mogę myśleć o zamkach np z almery... i czy mając oryginalny pilot uda mi się zakodować go z innymi kluczami ...
Lato i Zima 

- bonzo
- fanatyk nissana
- Kontakt:
http://www.kluczezamki.pl/ będzie Pan zadowolony
Re: klucze i stacyjka
Dowolnego pilota mozesz zakodowac, klucz nie ma nic do tego.maxima95 pisze: i czy mając oryginalny pilot uda mi się zakodować go z innymi kluczami ...
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

bonzo ... dzieki za namiar ... klucz sobie przy okazji dorobilem ... panowie odeslali mnie na gromadzka na winogradach ... i tam gosc od alarmow i centrali .... meczyl sie caly dzien i nie dal rady .... nadal mi pilot nie otwiera auta ....
grzechu .... czy jak kupie pilota od innej maxi .... albo jakis zamiennik to powinien smigac ?
bo moj obecny pilot nadaje ale nie przez caly czas ...
grzechu .... czy jak kupie pilota od innej maxi .... albo jakis zamiennik to powinien smigac ?
Lato i Zima 

Miałem tak samo, czasem działał czasem nie, podejrzewam że mi zamoczyli na myjni (mokrą łapą złapał) bo po odebraniu miałem takie jazdy że raz działał raz nie. Dzięki klubowiczowi Bushman mam nówkę pilota z innej maximy, zaprogramowałem sobie (opis jest w zrób to sam) i śmiga przepięknie.maxima95 pisze:grzechu .... czy jak kupie pilota od innej maxi .... albo jakis zamiennik to powinien smigac ?
Czy w ogóle Ci nie działa czy czasem jednak się uda? każdy przycisk nie działa tak samo czy niektóre mają tendencję do niedziałania bardziej niz inne? (u mnie światełko działało 2x lepiej niz inne)
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

procedure kodowania przerabialem ze 100 razy ... i nie dzialalo dopiero jak pojechalem do tego elektryka ...okazalo sie ze jak kodowal metoda ktora poznalem na forum... on nie widzial migajacych kierunkow a ja bedac na zewnatrz auta uslyszalem dzwiek kierunkow bez ich migniecia.... czyli niby powinno dzialac....GRZECHu pisze:Dokładnie, tak jak Szalony pisze koniecznie bierz od QX.
Przy programowaniu pamiętaj że wersja przed liftem (z foty wygląda, że takiego QXa masz) nie mruga awaryjkami i trzeba na czuja robić.
co do pilota to jakbyscie wiedzieli ze ktos ma na zbyciu od qx przed liftem to chetnie odkupie .
moj pilot od poczatku ... jak jestem posiadaczem maxi... dzialal dosc specyficznie ale zawsze w koncu otwieral czy zamykal auto... teraz pokazuje ze nadaje przy przycisnieciu zamkniecia ... i nadaje przy nacisnieciu otwarcia ... ale do zakodowania potrzebne jest nacisniecie obu klawiszy jednoczesnie i wtedy juz przestaje nadawac....
Lato i Zima 

Na 100% nie trzeba naciskać jednocześnie, do swojej maximy zakodowałem 4 różne piloty, każdy po kilkanaście razy (przy próbach reanimacji starego pilota) i obu klawiszy na bank nie trzeba przyciskać. Jesteś pewien że robisz wszystko jak należy? Opisz może procedurę jaką wykonujesz.maxima95 pisze:... ale do zakodowania potrzebne jest nacisniecie obu klawiszy jednoczesnie i wtedy juz przestaje nadawac....
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

dobra male sprostowanie ... odebralem dzis maxi od elektryka i on sie poddal ... a biorac pod uwage ze dorabia tam jeden z elektrkow aso nissana ...to juz nie wiem ... masz racje ze nie trzeba naciskac obu klawiszy jednoczesnie ... okazuje sie ze problem nie lezy w pilocie tylko w centrali w aucie ... auto nie wchodzi w procedure kodowania pilota ...
Lato i Zima 

Skąd wiesz? Powiedzieli Ci czy sam to stwierdziłeś?maxima95 pisze: ... auto nie wchodzi w procedure kodowania pilota ...
Pytam bo też tak myślałem, chyba 2h walczyłem nim załapałem jak to dokładnie zrobić, nie wspominając o konsultacjach telefonicznych.
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

...powiedzieli mi... oni tez sie konsultowali i to ze znajomym elektrykiem z aso nissana ... dodatkowo gosc juz jak stwierdzil klika takich maxim kodowal... ( ożywił moj brzeczyk, który wczesniej nie pracowal i zegarek z ktorym tez mialem problemy)
dzis do mnie dzonil i mowil cos o sciaganiu tunelu i sprawdzaniu centrali ...ale to grubsza sprawa i nie wie ile ma mnie za to wykasowac, a jak sam dodal nie ma gwaracji ze to cos da ...
dzis do mnie dzonil i mowil cos o sciaganiu tunelu i sprawdzaniu centrali ...ale to grubsza sprawa i nie wie ile ma mnie za to wykasowac, a jak sam dodal nie ma gwaracji ze to cos da ...
Lato i Zima 

Nie wierzę że Twój egzemplarz jest inny niż mój. Założę się o duże piwo, że coś nie tak robili.
Bo ten egzemplarz maximy który posiadasz NIE WCHODZI w procedurę kodowania! Niestety trzeba wszystkie kroki zrobić na czuja, nic się nie dzieje podczas programowania, auto nie daje żadnego sygnału że coś się robi więc nie wiesz czy wszedł w procedurę czy nie. Jak coś to dzwoń i pomogę.
Bo ten egzemplarz maximy który posiadasz NIE WCHODZI w procedurę kodowania! Niestety trzeba wszystkie kroki zrobić na czuja, nic się nie dzieje podczas programowania, auto nie daje żadnego sygnału że coś się robi więc nie wiesz czy wszedł w procedurę czy nie. Jak coś to dzwoń i pomogę.
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

Polecam sięmaxima95 pisze:wielkie dzieki w szczególności dla GRZECHa ....moj pilot ożył central śmiga... operacja trwała 10 sek. i normalnie skacze z radości .... pozdrawiam i dziekuje

100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"