[P12/WP12] Wysokie obroty
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
- vimek999
- fanatyk nissana
[P12/WP12] Wysokie obroty
Witam.Problem dotyczy primery p12 z silnikiem ga16.Znajomy czyścił w swoim autku przepustnicę jakimś sprayem(marka nieznana) i obroty na biegu jałowym nie chcą po tym zabiegu spaść poniżej 1000 obr/min.Silnik nie dławi się,autko przyspiesza normalnie tylko te felerne obroty nie daja mu spokoju.Oprócz tego był podłączany pod kompa i wykazało błąd P0118.Proszę o jakieś porady.Pozdrawiam 

SR20VE + ?
Re: Wysokie obroty
P0118,"Czujnik temp. czynnika chłodzącego silnik - wysoki sygnał wejściowy"vimek999 pisze:Witam.Problem dotyczy primery p12 z silnikiem ga16.Znajomy czyścił w swoim autku przepustnicę jakimś sprayem(marka nieznana) i obroty na biegu jałowym nie chcą po tym zabiegu spaść poniżej 1000 obr/min.Silnik nie dławi się,autko przyspiesza normalnie tylko te felerne obroty nie daja mu spokoju.Oprócz tego był podłączany pod kompa i wykazało błąd P0118.Proszę o jakieś porady.Pozdrawiam
po czyszczeniu przepustnicy zazwyczaj obroty się nieznacznie podnoszą,ustępuje to po jakimś czasie zazwyczaj samo,jeśli nie regulujemy je sami
Nie wiem czy jest taka możliwość przy tym silniku w P 12

- vimek999
- fanatyk nissana
Dzięki Jswistow.Właśnie na temat tego błędu wyczytałem gdzieś w necie parę minut temu.Silnik w P12 trochę się różni od tego co Ja mam w P11(trochę inny osprzęt i dolot na wielopunkcie)Bynajmniej będę działał z autem kolegi w najbliższy weekend ponieważ On tak jak i Ja mieszkamy na zielonej wyspie,a On wyjechał do Anglii w delegacje służbowym autem.Odezwę się i pozdrawiam
P.S.Dzwoniłem do niego w tej sprawie i akcję z czyszczeniem przepustnicy przeprowadzał dwa tyg. temu.

SR20VE + ?