[N14] Zaciski od 200sx'a do słonka
Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik
[N14] Zaciski od 200sx'a do słonka
Cześć. Rozkminiał ktoś zestaw: Zaciski 4 tłoczki od 200sx'a + tarcza 280mm? Dużo z tym rzeźby i czy w ogóle da się to w miarę prosto ogarnąć? Szukałem po Australijskich forach ale tam chłopaki wykorzystywali części niedostępne w PL lub gotowe sety. 280 mm na 4 tłoczkach powinien hamować fajnie a taki zestaw wyszedł by sporo taniej niż podobny na zaciskach brembo od puga:)
Ostatnio zmieniony 2010-11-27, 13:11 przez Sedric, łącznie zmieniany 1 raz.
PNP do Sunnego z 200SX nie pasuje, do Primery po lekkich modyfikacjach wchodzą. Jeśli chcesz wrzucić do swojego te heble to spora rzeźba Cię czeka.
Zainwestowałbym w dobre tarcze, dobre klocki i od A do Z przejrzeć same zaciski te które masz (mniemam że od GTi), czyli wyjąć tłoczki, sprawdzić w jakim są stanie (czy nie mają wżerów), ew je wymienić, wymienić uszczelnienia i przede wszystkim wyczyścić i nasmarować prowadnie... Może trochę za daleko poleciałem
Więc w odp na Twoje pytanie heble nie pasują
Zainwestowałbym w dobre tarcze, dobre klocki i od A do Z przejrzeć same zaciski te które masz (mniemam że od GTi), czyli wyjąć tłoczki, sprawdzić w jakim są stanie (czy nie mają wżerów), ew je wymienić, wymienić uszczelnienia i przede wszystkim wyczyścić i nasmarować prowadnie... Może trochę za daleko poleciałem

Więc w odp na Twoje pytanie heble nie pasują

Jeżeli mowa o 4 tłoczkach to z 300zx N/A pasują do N14/B13.
Rozstaw mocowania jest ten sam.
Grubość tarczy 26mm, szpilki 4x100 i średnice 280mm miał jakiś nissan
Pozostaje tylko sprawa średnicy otworu centrującego no i takie ET tarczy.
PS. Miałem kiedyś stronę w ulubionych z dokładnym opisem co i jak, ale po formacie gdzieś się zapodziała hyhy
Rozstaw mocowania jest ten sam.
Grubość tarczy 26mm, szpilki 4x100 i średnice 280mm miał jakiś nissan
Pozostaje tylko sprawa średnicy otworu centrującego no i takie ET tarczy.
PS. Miałem kiedyś stronę w ulubionych z dokładnym opisem co i jak, ale po formacie gdzieś się zapodziała hyhy

Tego, że nie pasuje p&p wiem doskonale ale chodziło mi bardziej o to czy jest to rzeźba w g*wnie czy też można to w miarę łatwo ogarnąć. Otwór centrujący problemem by nie był, można roztoczyć
Też znalazłem kawałek czasu temu fajny temat na jakimś forum ale niestety nie mogę za Chiny go teraz odszukać.

Co do strony to znalazłem o proszę:
Kod: Zaznacz cały
http://www.sr20forum.com/general-sr20/206585-**z32-calipers-b13**.html