[K11] Jak poprowadzić kable od radia do bagażnika?
Moderatorzy: janusz, Zielkq, sergiej
- Kristover86
- wiem o czym pisze
[K11] Jak poprowadzić kable od radia do bagażnika?
Witam otóż moje pytanie brzmi, jak mam pociągnąć a raczej którędy kable od radia do bagażnika,żeby nic tam nie uszkodzić i nie porysować tapicerki itd,bo dostałem od szwagra za free głośniki samochodowe, tak zwane kolumienki i chce je zamontować na półkę moja micra to k11 5 drzwi.
Ostatnio zmieniony 2013-04-26, 00:19 przez Kristover86, łącznie zmieniany 1 raz.
Może tak jak idzie wiązka do tyło czyli pod obiciem podłogi przy progach.Kristover86 pisze:Witam otóż moje pytanie brzmi, jak mam pociągnąć a raczej którędy kable od radia do bagażnika,żeby nic tam nie uszkodzić i nie porysować tapicerki itd,bo dostałem od szwagra za free głośniki samochodowe, tak zwane kolumienki i chce je zamontować na półkę moja micra to k11 5 drzwi.
Aczkolwiek ja bym sprawdził czy nie masz już fabrycznie kabli w bagażniku, u mnie w kostce przy radiu są kable do tyłu. Fakt że nie szukałem ich w bagażniku ale pod osłoną materiałową w bagażniku jest wiązka kabli do świateł więc może i kable głośnikowe gdzieś tam są.
Była Y10 2.0D
Była W10 1.6
Była P11 2.0TD
Była K11 1.0 Jive
Było jakieś kombi, i kolejne kombi.
Teraz jest Smok chociaż z fabryki wyjechał jako Subaru Forester
Była W10 1.6
Była P11 2.0TD
Była K11 1.0 Jive
Było jakieś kombi, i kolejne kombi.
Teraz jest Smok chociaż z fabryki wyjechał jako Subaru Forester

- elektryk1409
- fanatyk nissana
- Kristover86
- wiem o czym pisze
no kable już sobie podciągłem, właśnie boczkami i nawet ich wcale nie widać i teraz pytanie takie bo wiem ze temat już był wiele razy itp itd ale czy opłaca się robić dziury w półce i wstawić głośniki tam, w norauto słyszałem ze niby to jest ok bo bagażnik tłumi itp, inni zaś mówią ze dźwięk leci do bagażnika i nic nie słychać więc zdania podzielone, sam nie wiem bo te kolumny co dostałem to grają ze kot napłakał,dobre to do dziadków do słuchanie wiadomości w radiu,ja mam z przodu w drzwiach Blaupunkt 16,5 cm zestaw tweetery osobno,więc przód gra wyśmienicie lecz chciał bym też coś z tym tyłem zrobić żeby dźwięk był po całym samochodzie i zeby sie to fajnie mieszało przód z tyłem ,tył z przodem itp itd
[ Dodano: 2013-03-29, 17:51 ]
czy może jest jakaś inna opcja by głośniki dać do tyłu bez wycinania pułki nie wiem w tylne drzwi może nie wiem jakieś 13 cm, tylko nie wiem czy wejdą i chyba tapicerka jest tam klejona,bo jak juz pisałem przód gra idealnie bo zmieniałem na zestaw odp.

[ Dodano: 2013-03-29, 17:51 ]
czy może jest jakaś inna opcja by głośniki dać do tyłu bez wycinania pułki nie wiem w tylne drzwi może nie wiem jakieś 13 cm, tylko nie wiem czy wejdą i chyba tapicerka jest tam klejona,bo jak juz pisałem przód gra idealnie bo zmieniałem na zestaw odp.
Ostatnio zmieniony 2013-05-10, 19:32 przez Kristover86, łącznie zmieniany 2 razy.
- DJSzmer
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Kristover86, popraw ortografię w poście.
Na Twoim miejscu dołożyłbym wzmacniacz do tego zestawu z przodu.
Jeżeli gra wyśmienicie, to cokolwiek zamontujesz z tyłu to zepsujesz efekt.więc przód gra wyśmienicie lecz chciał bym też coś z tym tyłem zrobić żeby dźwięk był po całym samochodzie i zeby sie to fajnie mieszało przód z tyłem ,tył z przodem itp itd
Na Twoim miejscu dołożyłbym wzmacniacz do tego zestawu z przodu.
UWAGA!
- Sprzedam silver/red tarcze do zegarów P10 Diesel
- Alufelgi ALUTEC made in germany
- Komplet nakrętek + 4szt. nietypowe z kluczem
- popielniczkę do P10
- słupki SLX do P10
- TASHKI, panele drzwiowe do P10
>>> 8.10.2011
<<<
Nissan Primera P10 2.0 Diesel SLX Hot_Red
VW Polo 9n 1.4 TDI Hell_Red
BMW 118d E87 Devil_Havana