Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

Łódzka Grupa

Moderatorzy: bombel, Seba WWA

Awatar użytkownika
Neptune
fanatyk nissana

Post autor: Neptune » 2012-01-23, 16:29

Słuchajcie w zeszłym roku była opcja "tylko lotnisko" i kosztowało to chyba 60 zł. Może i w tym tak będzie.
Kwota zlotowa jest rozdzielona na wszystkich klubowiczów ... niektórzy nie korzystają z opcji wyścigów itd a też płacą. Dalej podążając w tym kierunku jak by tak rozdzielić płatności to raz ciężko by było uczciwie ogarnąć kto za co płacił i co się należy a dwa opłata za same lotnisko (dla korzystających) mogła by wynieść więcej jak obecna stawka ogólna.

Wiem że moje słowa bronią modów ale wydaje mi się że nie ma tutaj o co walczyć. Opcja same lotnisko też by mnie satysfakcjonowało. Gadżety dla mnie sprawa podrzędna... do tej pory nie wyciągnąłem ich z bagażnika :P hehe mam jeszcze tak samo te z 2010 :mrgreen:
Nissan Primera SR20DE+T

Awatar użytkownika
bombel
Administrator

Post autor: bombel » 2012-01-23, 16:59

MacGayver w tym roku lotnisko jest dwa razy droższe i żeby wyszło podobnie by musiała byc składka 110 zł, a tak jest droższa tylko o 10 zł jak rok temu.

ainkaa

Post autor: ainkaa » 2012-01-23, 17:07

A co ze sponsorami? Nie mogą zasponsorować chociaż części kosztów lotniska? Czy innych? Jest to dla nich forma reklamy chyba, taki ogólnopolski zlot aut marki nissan? Czy nie? Z resztą bycie w klubie wiąże sie generalnie z jakimiś profitami (oprócz przyjemności jaką niesie ze sobą fakt poznawania innych maniaków marki). :) Jakie profity niesie ze sobą przynależnośc do nz? Nie gryźcie, tylko pytam :mrgreen:

My również chętnie zrezygnujemy gadżetów,nie ciesza mego oka :D, dobrze, ze Szelmy nie mają jeszcze więcej niż 13... :D nic, czas zacząć zbierać, żeby ujrzeć jaka mocą Wasze auta teraz dysponują :)

Awatar użytkownika
bombel
Administrator

Post autor: bombel » 2012-01-23, 17:14

ainkaa lotnisko, ochrona, toi toi-e, służby medyczne i pomiar na cwiartke to już jest 9000 PLN. Co do sponsorów to nikt nie chce dać gotówki. Każdy daje fanty na nagrody.

Rozmawiamy z Nissan Polska, ale oni by chcieli byśmy im dali z 10 klientów na nowe auta

ainkaa

Post autor: ainkaa » 2012-01-23, 17:16

bombel, dobrze wiesz do czego lgną sponsorzy jak muchy ;p doskonale zdaję sobie sprawę z kosztów takiego zlotu, nadal jednak uważam, ze....... no wiesz co uważam :mrgreen: już mi się naweet nie chcę wałkować tego tematu. Poza tym nie chcę akurat Ciebie "targać za uszy", bo co Ty możesz. ;p :)

Awatar użytkownika
Morphinus8
stały bywalec

Post autor: Morphinus8 » 2012-01-23, 17:53

Dokładnie, tylko szkoda, że nikt nie uprzedził o tych dodatkowych kosztach na samym początku. Całe szczęście, że jeszcze domku nie zarezerwowałem. Jak znajdę kasę to bez lotniska, gadżetów i domku się obejdę. Samochód na 1/4 za słaby, a spać zawsze można w namiocie.
Prędkość nie zabija !! !! !!
Zabija zbytnia pewność siebie !! !! !!

Ku przestrodze: http://www.youtube.com/watch?v=7sJg9PuXMRk&NR=1

Awatar użytkownika
bombel
Administrator

Post autor: bombel » 2012-01-23, 18:25

Morphinus8 pisze:Dokładnie, tylko szkoda, że nikt nie uprzedził o tych dodatkowych kosztach na samym początku
To juz 3 zlot w tym klubie i 11 w obu i zawsze byla skladka...

ainkaa

Post autor: ainkaa » 2012-01-23, 18:27

Morphinus8 jest tu od niedawna i może jeszcze nie wiedzieć o składkach na zlot..... prawda?

Awatar użytkownika
Eryk
fanatyk nissana

Post autor: Eryk » 2012-01-23, 18:42

bombel, Jakby ćwoki miały busa w ofercie to by już mieli klienta na 2 auta ale chyba Nissan uznał, że lepiej dalej pakować żabie silniki do nissanów i udawać, że wszystko jest ok.

Awatar użytkownika
Morphinus8
stały bywalec

Post autor: Morphinus8 » 2012-01-23, 18:45

Dzięki Aniu, ale sam się potrafię bronic.

Organizując taki zlot wszystkie informacje podaje się razem z regulaminem. Dodatkowo brakuje informacji odnośnie chociażby gadżetów. Nie chciałbym dostać coś czego nie będę mógł pokazać kumplom, bo mi wstyd będzie się tym chwalić.
To, że składka będzie, to wiedziałem od miesiąca, ale postaw się w sytuacji osoby, która sobie dokładnie wyliczyła, że odkładając 100zł miesięcznie (bo więcej nie może) da radę pojechać na zlot. Żeby było taniej opłaca cały domek i tu ZONK !!!!!! Kasy nie ma od kogo pożyczyć, za domek nikt nie odda...

Czy to uczciwe ?
Ostatnio zmieniony 2012-01-23, 18:55 przez Morphinus8, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wąski
fanatyk nissana

Post autor: wąski » 2012-01-23, 18:49

Eryk pisze:żabie silniki
<hahaha> ;p

Eryk!, oddawaj kalendarze! :mrgreen:
wąski czyli cienki :]
(nie)wąski N14 :)

blabla, looźna guma <okok>

ainkaa

Post autor: ainkaa » 2012-01-23, 19:06

Morphinus8 pisze:Dzięki Aniu, ale sam się potrafię bronic.
Ja Ciebie nie bronię, ja bronię wszystkich, taka natura :D

Kolejny rycerz w łódzkiej :) eh, jestem ciekawa co Ci bombel odpowie, bo ja widzę słuszność Twoich argumentów.

Awatar użytkownika
Morphinus8
stały bywalec

Post autor: Morphinus8 » 2012-01-23, 19:13

Pewnie nic, albo jakieś wykręty w stylu: "jak ci nie pasuje to nie jedź", jak większość tych, którym załażę za skórę. Do tego dochodzi ktoś nieznajomy zwany ORGANIZATORZY (danych brak) i wpłata na prywatne konto :-x

TO TYLKO MOJA OPINIA.

Awatar użytkownika
Neptune
fanatyk nissana

Post autor: Neptune » 2012-01-23, 19:14

Morphinus8, nie będzie tak źle. Organizacja zlotu nie nalezy do nas. My się albo zgadzamy i jedziemy-uczestniczymy albo nie. Mało osób skarży się na termin podania informacji zlotowych i ciężko jest się do tego odnieść. Sprawa ujawniła się dopiero 2 tyg temu.

Jesli nie chcesz korzystać z zabaw na lotnisku a jest problem z kasą to przemyśl pozostawienie samochodu w Łodzi. Wiem że w Twoim przypadku to 4 osoby ale myślę że znalazły by się 2x2 miejsca u innych. Do tego płacisz za siebie i żonę jako osoba towarzysząca. Dodam że zdaję sobie sprawę że fajnie jechać autem i w ogóle ale wyjście jest. Integracja z nami jest lepsza niż zaparkowany obok samochód :P

Ja sam też nie wiem jak dojadę. Jak okaże się że ma przez 4 dni padać to zastanowię się nad taką imprezą i wydaniem kupy kasy (tracę tylko swoją część za domek) . Albo np. zabiorę się z kimś bo i tak nie pojeżdżę. Zapłacę za siebie jak dojadę.
Nissan Primera SR20DE+T

Awatar użytkownika
bombel
Administrator

Post autor: bombel » 2012-01-23, 19:21

ainkaa i Morphinus8 może źle to zrobiliśmy, że od razu nie podaliśmy składki zlotowej, ale ogarniecie osrodków było najwazniejsze zeby było gdzie mieszkac. Potem dopiero zebralismy ceny za reszte. Niestety inne miejsce i ceny tez inne.

Co do oragnizatorów to ja jestem jednym z nich i zbieram na moje konto bo zostałem okrzykniety skarbnikiem. Oficjalnego konta nie ma.

Co do gadżetów, to co roku jest niespodzianka i tak tym razem też bedzie. I tak są pokrywane z innych źródeł klubu niż tylko Wasza składka. NIe wspominam juz nawet o tym, że nikt nie bierze za to ani grosza, mimo, że benzyna na dojazdy kosztuje, to samo telefony, że czasu nie wspomnę.

Więc tak:
Morphinus8 pisze: "jak ci nie pasuje to nie jedź"

Awatar użytkownika
Morphinus8
stały bywalec

Post autor: Morphinus8 » 2012-01-23, 19:30

Rozumiem, ale następnym razem pomyślcie i zaplanujcie wszystko dokładniej. Założę się że władze miasta Karpicko chętnie by się dołożyły do zlotu, udostępniając chociaż jednostkę OSP lub zaplecze medyczne gdyby im podpowiedzieć, że kasę z Uni mogą dostać jako że promują region. Koszty spadają i patronat by był, ale to już Wasza sprawa.

Awatar użytkownika
bonzo
fanatyk nissana
Kontakt:

Post autor: bonzo » 2012-01-23, 19:44

Masz racje tylko rozchodzi się oo ainkaa, Ci powie ona wie ;-) fakt jest taki ze na pewno było by lepiej
Datsun280Z
Przyszła pora na Patrola
był Z31 Y60 N14 gti, gti-r,C23M

SCHODY DREWNIANE

ainkaa

Post autor: ainkaa » 2012-01-23, 20:30

bonzo, dawno Cię tu nie było, normalnie się stęskniłam :mrgreen: nie prowokuj mnie lepiej :D
Morphinus8 pisze:ktoś nieznajomy zwany ORGANIZATORZY (danych brak) i wpłata na prywatne konto
to troszkę niegrzeczne, ale ok. świeżowizna z Ciebie to Ci ujdzie na sucho :) tym razem ;)
bombel pisze:może źle to zrobiliśmy, że od razu nie podaliśmy składki zlotowej,
może tak, w sumie macie tyle doświadczenie, że chyba powinniście liczyć się z planowaniem wydatków Waszych klubowiczów...
bombel pisze:Oficjalnego konta nie ma.
dlaczego? ;p
bombel pisze:z innych źródeł klubu
jakich? ;p
bombel pisze: NIe wspominam juz nawet o tym, że nikt nie bierze za to ani grosza, mimo, że benzyna na dojazdy kosztuje, to samo telefony, że czasu nie wspomnę.
witaj w klubie :) to powinnam zacytowac, bo tym przeważnie kwitujecie takie wypowiedzi jak Twoja zacytowana powyżej :mrgreen:
bombel pisze:Więc tak: Morphinus8 napisał/a:
"jak ci nie pasuje to nie jedź"
to tez było niegrzeczne.
Morphinus8 pisze:Rozumiem, ale następnym razem pomyślcie i zaplanujcie wszystko dokładniej. Założę się że władze miasta Karpicko chętnie by się dołożyły do zlotu, udostępniając chociaż jednostkę OSP lub zaplecze medyczne gdyby im podpowiedzieć, że kasę z Uni mogą dostać jako że promują region. Koszty spadają i patronat by był, ale to już Wasza sprawa.
eh :)
P.S. Neptune, z tą swoją demagogią na rzecznika modów się nadajesz ;D
Ostatnio zmieniony 2012-01-23, 20:38 przez ainkaa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
merid
fanatyk nissana

Post autor: merid » 2012-01-23, 20:38

Zawsze ja marudze, ale czytajac te kilka wypowiedzi powiem ze jestem w szoku. Jak juz Morphinus8 wiedzial wczesniej ze bedzie skladka, ktora w tym roku podobno jak juz wczesniej bombel napisał wzrosła tylko o 10 zł. Zobaczcie ile kosztuje litr benzyny w łodzi. Przypuszczam ze statystyk ktore mozna znalezc w internecie ze około 5,6 zł. Jedno auto w tą i z powrotem spali okolo 40 litrów. Co przy takich cenach benzyny daje nam około 224 zł. Przypuscimy, że ci wszyscy ludzie którzy twierdzą, że za litr benzyny bedziemy placic 6 zł daje nam wynik wtedy 240 zł, a róznica wyjdzie 16 zł. Teraz sobie zadajcie pytanie czy te 16 zł sobie tez dodajecie do swoich rachunków czy nie, bo moze byc potem rozczarowanie. Co do gadzetów jezeli wam sie nie podobaja lub macie inne obiekcje do nich, zawsze mozecie zrobic dobry uczynek i wystawic je na aukcje WOSP i napewno wtedy zaden kolega nie bedzie sie smial z gadzetow.

Mam nadzieje, że moja wypowiedzia nie uraze ainkaa, Morphinus8, bombla, ani nikogo innego
blabla przyjedź na najbliższy spot comiesięczny o 19:00. Info w naszym TEMACIE
Posiadam części do N14.

ainkaa

Post autor: ainkaa » 2012-01-23, 20:40

merid pisze:łodzi
z dużej litery dziecino :mrgreen: no nie wierzę, następny, za Tobą tez się stęskniłam :mrgreen:

Awatar użytkownika
bombel
Administrator

Post autor: bombel » 2012-01-23, 20:41

ainkaa pisze:może tak, w sumie macie tyle doświadczenie, że chyba powinniście liczyć się z planowaniem wydatków Waszych klubowiczów...
Dlatego jest 90 zł czyli 10 zł wiecej niz w tamtym roku a nie 120 zł. Towarzyszace sa po tyle samo od dwóch lat

Awatar użytkownika
merid
fanatyk nissana

Post autor: merid » 2012-01-23, 20:43

ainkaa no juz myslalem ze zapomnialas o mnie :D

Dobrze wiesz ze ja nie uzywam zazwyczaj ",", shifta, ctrl i alta :D
Posiadam części do N14.

ainkaa

Post autor: ainkaa » 2012-01-23, 20:45

bombel, słonko, tradycyjnie nie odpowiadasz na moje pytania <foch> ;-)

merid, nawet moi uczniowie w szkole specjalnej wiedż jak się pisze Łódź i do czego shift służy... :mrgreen:

Awatar użytkownika
merid
fanatyk nissana

Post autor: merid » 2012-01-23, 20:47

na poczatku myslialem ze to sie tak pisz

łuć
Posiadam części do N14.

Awatar użytkownika
Morphinus8
stały bywalec

Post autor: Morphinus8 » 2012-01-23, 20:57

Ja sobie temat organizacyjny odpuszczam, bo ściśle z jednym z organizatorów współpracuję nad czymś na zlot :lol: (ZAINTERESOWANI WIEDZĄ)

ainkaa

Post autor: ainkaa » 2012-01-23, 21:00

hmmm, ja nic nie wiem? Poinformujesz mnie? I przestań proszę używac tych dużych liter, wystarczy, że Szelmy krzyczą przez cały dzień, tu można troszkę ciiiiszej "mówic" :)

Awatar użytkownika
scubzik
fanatyk nissana

Post autor: scubzik » 2012-01-23, 21:04

Ożeszfak ..

Kto chce znać moje zdanie to przeczyta to poniżej .. kto nie to nie :)

Po pierwsze
, niestety wszyscy musimy pogodzić się , że "życie" w klubie kosztuje , i że takie imprezy jak np. Zlot muszą kosztować ,abstrahuję tu od formy i "jakości" organizacji (o tym po tym :) )
Fakt , jak merid, powiedział - benzyna tudzież inne paliwo kosztuje a tego często nie bierzemy pod uwagę bo się jeździ i już.
Wszyscy moim skromnym zdaniem macie trochę racji .. Neptun - myślę że podjął najbardziej "politycznie poprawną " drogę :) ale bardzo ok :) , Morphinus - musisz pamiętać że pierwszym Rycerzem jestem ja hehe :)) żarcik . - wg. mnie masz kupę racji .. ale sądzę, iż Twoja irytacja może co najwyżej skończyć się zapytaniem " Kim, u licha jest ten Morphinus" - wiem coś o tym :-> Uważam jednak, że Twój głos jest jak najbardziej "pro -klubowy" :)
Co do takich kwestii jak organizacja - nie "wtrancam" się .. choć uważam, że Morph. podrzucił prostą acz genialną ideą zgłoszenia się do władz Karpicka (jeśli jest tam ktoś myślący "pro" to jak najbardziej wykorzystałby środki unijne, można w ten sposób promować okolicę , podobnie jak inne imprezy masowe typu zloty, koncerty czy inne wydarzenia kulturalno-jakieśtam)
Konto klubowe .. Kochani .. Wszyscy wiemy czemu go nie ma ... bo go być nie może .. a dlaczego .. - ten temat dość intensywnie drążyliśmy ponad rok temu z marnym jak widać skutkiem (ciekawych świata zapraszam do pogawędki:) )
Kończąc mój smutny wywód - Kochani .. jedziemy na Zlot razem .. a czy swoimi furami czy nie , czy kupimy żuka blaszaka na "raz" i pojedziemy śpiewając za Sunniakiem "Szumi dookoła las" , czy pojedziemy furmanką z inną pieśnią na ustach to generalnie nie jest ważne . bawmy się póki zdrowie, póki radość :)
A jak ktoś będzie miał jakieś ale to zawsze może z moim błogosławieństwem wygarnąć "górce" na Zlocie , osobiście ...a potem pospołu spożyjemy wodę "żywą" w towarzystwie wiecznie wesołego Leśnego Stwora :)
Jament !

PS: merid, UĆ :))
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"

Awatar użytkownika
wąski
fanatyk nissana

Post autor: wąski » 2012-01-23, 21:05

merid pisze:na poczatku myslialem ze to sie tak pisz

łuć
:mrgreen:
pozdrawiam :)
scubzik pisze:PS: merid, UĆ :))
mada fakin szit! ;]
scubzik mnie uprzedził :D
...o minutę ;p
wąski czyli cienki :]
(nie)wąski N14 :)

blabla, looźna guma <okok>

ainkaa

Post autor: ainkaa » 2012-01-23, 21:11

scubzik, pięknie to ująłes, nasz kochany Rycerzu :-*,

zaraz, komu ja tak buziaki rozdaje, kim jest scubzik?! :D

ok. zostałam oświecona :)

Awatar użytkownika
scubzik
fanatyk nissana

Post autor: scubzik » 2012-01-23, 21:30

ainkaa pisze:kim jest scubzik?!
proszę o tym nie zapominać :)
Dobra . z mojej strony to wszystko .. :)
Miłej nocy :)
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"

Zablokowany

Wróć do „Spotkania / Grupy Regionalne”