Czy, warto założyć instalację LPG do Nissana Qashqai ?
Moderator: Maniek-ol
Czy, warto założyć instalację LPG do Nissana Qashqai ?
Mam takie pytanie posiadam Nissana Qashqai 2007 1.6 115km i chciałbym w nim zamontować instalację LPG, czy jest to dobre rozwiązanie? Wielu znajomych polecam mi firmę STAG, czy ktoś obeznany korzystał z ich usług i może polecić i doradzić
? Z góry dzięki
? Z góry dzięki
Kolego najważniejszy to dobry montaż ,polecana polska elektronika to stag , lpg tech , kme do tego dobry stabilny reduktor i wtryski .BRC bym omijał później droższy serwis.
Wejdź sobie na LPG forum tam doradzą ci że będziesz zadowolony z instalacji lpg a przy okazji sprawdzisz opinie o zakładach montujących instalacje lpg a nawet w dziale galeria znajdziesz zdjęcia z montażu do qashqai .
Wejdź sobie na LPG forum tam doradzą ci że będziesz zadowolony z instalacji lpg a przy okazji sprawdzisz opinie o zakładach montujących instalacje lpg a nawet w dziale galeria znajdziesz zdjęcia z montażu do qashqai .
jeśliś głupi to milcz niech pomyślę że mędrzec
ja to wymienione forum bym omijał, chyba na elektrodzie jest opisane jak kasowali nieprzychylne posty
Co firmy to ma bardzo dobrą opinię, ich instalacje też. Sam posiadam staga-premium i jestem bardzo zadowolony. Podjedz/zadzwoń do nich sami Ci powiedzą ile i co trzeba do tego silnika. O ile pamiętam masz bezpośredni wtrysk paliwa, wiec instalacja będzie lekko droższa.
A czy warto? Jak duzo robisz km i chcesz by bylo taniej to warto. Jak nie dobijasz do 15k rocznie to odpuść.
Co firmy to ma bardzo dobrą opinię, ich instalacje też. Sam posiadam staga-premium i jestem bardzo zadowolony. Podjedz/zadzwoń do nich sami Ci powiedzą ile i co trzeba do tego silnika. O ile pamiętam masz bezpośredni wtrysk paliwa, wiec instalacja będzie lekko droższa.
A czy warto? Jak duzo robisz km i chcesz by bylo taniej to warto. Jak nie dobijasz do 15k rocznie to odpuść.
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
Grzechu ja http://lpg-forum.pl polecam , można dużo wniosków wyciągnąć i się nauczyć i zobaczyć jak instalacja nie powinna być montowana . Grzechu a skłoniło mnie potrzeba poprawy po pseudo gazowniku .
jeśliś głupi to milcz niech pomyślę że mędrzec
Jeśli omawiany silnik to wtrysk bezpośredni, a właściciel nie robi >30 tys. km/rok to odpuściłbym temat. Instalacje do wtrysku bezpośredniego są albo drogie albo zwracają się bardzo długo. Zapewne jak właściciel usłyszy cenę dobrej instalacji do jego silnika to dwa razy się zastanowi zanim założy gaz.
Pierwsze z brzegu google:
Tradycyjne instalacje LPG (wykorzystujące gaz odparowany) przystosowane do silników z bezpośrednim wtryskiem nie należą do tanich. Koszt takiego układu waha się w granicach 4,5-6 tys. zł. Auto z taką instalacją zużywa zarówno LPG jak i benzynę, która stanowi co najmniej 25 proc. spalonego paliwa. Często powyżej pewnej prędkości obrotowej, a także na wolnych obrotach silnik zasilany jest wyłącznie benzyną. Takiej konieczności nie ma w przypadku instalacji Vialle LPdi, pozwalającej na wykorzystanie gazu w 100 proc. Koszt takiego układu sięga 8 tys. zł. Warto dodać, że tego typu systemy funkcjonują w samochodach fabrycznie przystosowanych do zasilania wyłącznie gazem, a więc nieposiadających układu benzynowego.
Pierwsze z brzegu google:
Tradycyjne instalacje LPG (wykorzystujące gaz odparowany) przystosowane do silników z bezpośrednim wtryskiem nie należą do tanich. Koszt takiego układu waha się w granicach 4,5-6 tys. zł. Auto z taką instalacją zużywa zarówno LPG jak i benzynę, która stanowi co najmniej 25 proc. spalonego paliwa. Często powyżej pewnej prędkości obrotowej, a także na wolnych obrotach silnik zasilany jest wyłącznie benzyną. Takiej konieczności nie ma w przypadku instalacji Vialle LPdi, pozwalającej na wykorzystanie gazu w 100 proc. Koszt takiego układu sięga 8 tys. zł. Warto dodać, że tego typu systemy funkcjonują w samochodach fabrycznie przystosowanych do zasilania wyłącznie gazem, a więc nieposiadających układu benzynowego.
-
- fanatyk nissana
Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi i rady na pewno skorzystam i sprawdzę jeszcze te instalacje gazowe na forum http://lpg-forum.pl , które polecacie jeszcze raz dzięki