http://www.fotosik.pl/u/Mandhorm/album/892360
Po tej malej kolizji nie tylko wyglad zaczal sie dla mnie liczyc,ale i bezpieczenstwo

Na forum 100nx'a poruszylem ten temat,ale bez wiekszego odzewu.Konkretnie chodzi mi po glowie ew. zwiekszenie bezpieczenstwa podczas zderzenia w tych kruchych autkach,tylko w jaki sposob to zrobic?
Nie mam tutaj na mysli klatki bezpieczenstwa, to ma byc auto do jazdy dziennej, czy rozpurki bo to znane sposoby,ale rozpurka pomaga raczej w czym innym.Myslalem np. o dospawaniu w drzwi jakis rur,ale co z przodem,tylem? Spotkaliscie sie juz z jakimis chociazby "wspomagaczami" bezpieczenstwa stonki? Troche przerazajaca jest mysl ze przy 80km/h silnik zmiazdzyl by mi nogi

Swoja droga czy ktos ma jakies nagrania z crash testow 100nx?Wiele razy szukalem pod roznymi frazami w google i nic nie znalazlem,jedynie ilosc gwiazdek,ocena.Tak przy okazji poruszajac ten temat,te nismo maja takie bagazniki ze chyba nie wiele osob decyduje sie przy montazu LPG na butle w innym miejscu niz w kole zapasowym,co w momencie gdy rozpedzony samochod trafi w nasz tyl? Butla peka i mowimy

Nie bierzmy pod uwage przy montowaniu rurek w drzwi wytrzymalosci zawiasow,zwiekszeniu masy auta itp, na razie same propozycje,spekulacje