[A32] wymiana gumowej osłony przegubu
Moderator: janusz
[A32] wymiana gumowej osłony przegubu
witam
przy demontazu alternatora zauwazyłem ze mam peknieta oslone przegłuba zewnetrznego. Osłone juz zakupiłem tylko mam pytanie czy wymiana tej gumy jest skomplikowana? czy moge napotkac jakies wieksze trudnosci?
Pozdrawiam
przy demontazu alternatora zauwazyłem ze mam peknieta oslone przegłuba zewnetrznego. Osłone juz zakupiłem tylko mam pytanie czy wymiana tej gumy jest skomplikowana? czy moge napotkac jakies wieksze trudnosci?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jak u siebie zmienialem to wyjalem cala polos, na aucie ciezko bylo dobrze trafic mlotem zeby zdjac przegub
Minus takiej operacji to niestety trzeba zlapac olej ze skrzyni i spowrotem go wlac. Zeby wyjac przegub z piastu wystarczy rozpiac koncowke drazka z piasty i skrecic maksymalnie kolami. Jesli uda sie wybic przegub bez wyciagania polosi to bedzie to najlepsza opcja.

Ja pamiętam jak mi wymieniali przeguby to rosły gość walił młotkiem na pewno z 5 kg (widziałem z 30 metrów) to się przestraszyłem, że mi pół auta rozwalą. Poszedłem na kawę bo żal było patrzeć.
- mówili, że było ciężko a założone przeguby japońskie nkn śmigają na aucie po dziś dzień i mają się dobrze
P.S. mam osłony japońskie przegubów jakby ktoś potrzebował
- mówili, że było ciężko a założone przeguby japońskie nkn śmigają na aucie po dziś dzień i mają się dobrze
P.S. mam osłony japońskie przegubów jakby ktoś potrzebował
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...