sterownik us'a kapryśny niestety jest
 sterownik us'a kapryśny niestety jest 
Moderator: janusz

po czym solidnie je zaizolowałem. Po ok 160 km błędu nadal nie ma. Może przypadek, a może to było przyczyną - nie wiem. Jak się jednak pokaże ten błąd, to się zdecyduję na tą sondę od Ciebie Lombardo, ale na razie poczekam.
 po czym solidnie je zaizolowałem. Po ok 160 km błędu nadal nie ma. Może przypadek, a może to było przyczyną - nie wiem. Jak się jednak pokaże ten błąd, to się zdecyduję na tą sondę od Ciebie Lombardo, ale na razie poczekam.Zapomniałem wcześniej napisać - moja sonda w katalizatorze ma 3 przewody.Szalony pisze:Faktycznie walnąłem "literówkę" miało być, że trzecia sonda w wersji US jest 4 żyłowa.... już poprawiam.
Podsumowując:
Maxima QX ma 2 sondy 3-żyłowe
Maxima US ma 3 sondy...... 2szt. 3-żyłowe oraz jedną 4 żyłową.
 ) z 3 czy 4 przewodami?
 ) z 3 czy 4 przewodami?Lombardo, to albo moja Maxima była modyfikowana, albo faktycznie ma 3 przewodu - poniżej załączam zdjęcie kostki spod fotela kierowcy (przewód wskazany palcem idzie od kompa Maximy).Lombardo88 pisze:oryginał ma 4 przewody.4 to masa i jest wprasowany w obudowę sondy. wydaje mi się, że w przedlifcie sonda jest inna (w mojej przedliftowej tak było), taka jak na zdjęciu, ale na pewno kostka jak i gwint są takie same

piotreks24 pisze: Sonda jak i wtyczka wygląda dokładnie tak:
http://www.1aauto.com/o2-oxygen-sensor- ... wkeos00009
oryginał ma 4 przewody.4 to masa i jest wprasowany w obudowę sondy. wydaje mi się, że w przedlifcie sonda jest inna (w mojej przedliftowej tak było), taka jak na zdjęciu, ale na pewno kostka jak i gwint są takie same
Lombardo, miałeś rację co do tego zerwanego przewodu. Niestety, ale po dołożeniu nowego przewodu masowego błąd nadal występujeLombardo88 pisze: spróbuj dołożyć masę, bo jest to tak rozwiązane,że masę ma na takiej miedzianej plecionce przykręconej od mocowania kata do budy, i ta "linka" się przerywa od drgań z czasem i wychodzą kwatki. w poliftowej maximie zastosowali już 4 przewodową sondę z własną masą.