[P11/WP11] Dziwna wtyczka
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
- waichwaich
- fanatyk nissana
[P11/WP11] Dziwna wtyczka
Mam pytanie do czego jest ta wtyczka wygląda identycznie jak ta od filtra paliwa tylko ze leży tuż obok filtra powietrza

- waichwaich
- fanatyk nissana
- waichwaich
- fanatyk nissana
- waichwaich
- fanatyk nissana
racja u mojego ojca w lanosie też gdzieś tam jest taka do LPG tak wiec w moim przypadku odpadaTruszczu pisze: Diagnostyczne to nie jest na bank, tylko przy LPG spotkałem się z takimi wtyczkami diagnostycznymi.

[ Dodano: 2010-01-16, 16:08 ]
tutaj widok na środek

ja tez mam taka sama
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Nis ... mera/52351 LPG BLOS STOZEK K&N 2.0 16V tlumik mungena BORSK 2007 USTKA 2007 SYLWESTER 2007/2008 USTKA BORSK 2008 OSTRÓDA 2008 KARPICKO 2009 OSTRÓDA 2009
- vimek999
- fanatyk nissana
Witam.Akurat mam tam taki wyłącznik (włącznik) pokryty gumową membranką.Kolega Alfabox odpisał mi że to prawdopodobnie wyłącznik wypadkowy,ale jest jeden haczyk.Wyłącznik wypadkowy powinien sie załączyć w taki sposób że nie powinien wrócić z powrotem do górnej pozycji,a ten dzikus wraca.Podczas pisania tego postu zadzwoniłem do znajomego mechaniora który siedzi w Primerach od dawna i okazało się że to prawdopodobnie jest czujnik odpowiedzialny za niedomknięcie maski.Większość Primer miała takie coś w bogatszych wersjach.Ja bynajmniej takie coś mam natomiast nie wyswietla mi komunikatu w postaci kontrolki na liczniku o nie zamkniętej masce(włacznik mam, komunikatu nie co jest dziwne). Dodam jeszcze ze mam Prime RHD.Jeszcze jedno się dowiedziałem od niego i nie wiem czy jest to potwierdzone.Żadna Primera nie posiada włącznika wypadkowego.Pozdrawiam.
SR20VE + ?
no ja mam wersje Competence (prawie najbogatsza bo jeszcze ambitence czy coś jest) i też mam tą wtyczkę, ojciec ma SLX i też to jest...
jak rozbierałem P11.144 angola który miał alarm to był ten włącznik o którym wspomniano wcześniej. Osobiście wydaje mi się że to jest czujnik od alarmu że jak jest aktywowany alarm to jak ktoś będzie próbował podnieść machę to będzie alarm wył. ale to są moje domysły
jak rozbierałem P11.144 angola który miał alarm to był ten włącznik o którym wspomniano wcześniej. Osobiście wydaje mi się że to jest czujnik od alarmu że jak jest aktywowany alarm to jak ktoś będzie próbował podnieść machę to będzie alarm wył. ale to są moje domysły
Na desce rozdzielczej nie sygnalizuje otwarcia maskivimek999 pisze:Witam.Akurat mam tam taki wyłącznik (włącznik) pokryty gumową membranką.Kolega Alfabox odpisał mi że to prawdopodobnie wyłącznik wypadkowy,ale jest jeden haczyk.Wyłącznik wypadkowy powinien sie załączyć w taki sposób że nie powinien wrócić z powrotem do górnej pozycji,a ten dzikus wraca.Podczas pisania tego postu zadzwoniłem do znajomego mechaniora który siedzi w Primerach od dawna i okazało się że to prawdopodobnie jest czujnik odpowiedzialny za niedomknięcie maski.Większość Primer miała takie coś w bogatszych wersjach.Ja bynajmniej takie coś mam natomiast nie wyswietla mi komunikatu w postaci kontrolki na liczniku o nie zamkniętej masce(włacznik mam, komunikatu nie co jest dziwne). Dodam jeszcze ze mam Prime RHD.Jeszcze jedno się dowiedziałem od niego i nie wiem czy jest to potwierdzone.Żadna Primera nie posiada włącznika wypadkowego.Pozdrawiam.

Tak to jest czujnik od alarmu gdy jest uzbrojony a otworzy się maskę to załączy alarmjak rozbierałem P11.144 angola który miał alarm to był ten włącznik o którym wspomniano wcześniej. Osobiście wydaje mi się że to jest czujnik od alarmu że jak jest aktywowany alarm to jak ktoś będzie próbował podnieść machę to będzie alarm wył. ale to są moje domysły
. coś 

- vimek999
- fanatyk nissana
Tak jak pisałem że pytałem się znawcy Nissanów i w moim poście nie pisałem że jestem pewny na 100%.Kolega Rafi1990 i Sznurek mają całkowitą rację że jest to czujka od alarmu(sprawdzałem osobiście).Dosłownie kilka minut temu nie wytrzymałem
Otworzyłem machę,wcisnąłem pstryczek palcem,po czym uruchomiłem z pilota zamknięcie się auta.Po 30 sekundach gdy dioda zaczęła mrugać jednostajnie co sekunę zwolniłem palec w celu odbicia włącznika ku górze.Moim uszom objawił się dzwięk alarmu samochodu
Ja,taki stary a taki ..... że też wcześniej na to nie wpadłem.Pozdrawiam 

SR20VE + ?