może ktos pomoc co moze byc przyczyna??
Moderator: sergiej
no mi wlasnie zaczelo cieknac po wymianie szyby ...tzn tak mi sie wydawalo ...bo jak kupilem auto to pogoda byla dobra ...potem sie deszcze zaczely ...co sie nalozylo z wymiana ...i jezdzilem do specy od szyb ...sprawdzali szczelnosc i stwierdzili ze gdzies za nagrzewnica leci ... zaczalem forum przeszukiwac i znalazlem malego zielonego winowajce ...15 min roboty i sucho jak na pustyniMishi pisze:HeY
No u mnie jest podobnie. Już myślałem o wycięciu i ponownym wklejeniu szyby u speca ale jak się dowiedziałem, że wycięcie całej szyby w zasadzie nie jest niewykonalne a koszt nowej to jakieś 350 zł to zrezygnowałem. Teraz wiem, że zrobiłem słusznie i, że da się to zrobić w wolnej chwili.
Pozdrawiam
Mishi
To u jakiegoś pseudofachowca byłeś, bo oczywiście da się wyciąć starą szybę i wkleić ją ponownie. Koleś miał robiony taki zabieg. Dwóch gości po bokach auta wycinało ją taką linką, zerwali stary klej, nałożyli nowy z kartusza, wkleili i po zawodach.Mishi pisze:Już myślałem o wycięciu i ponownym wklejeniu szyby u speca ale jak się dowiedziałem, że wycięcie całej szyby w zasadzie nie jest niewykonalne a koszt nowej to jakieś 350 zł to zrezygnowałem.
tomitom ,tylko nie używaj czasami silikonu sanitarnego ani żadnego uniwersalnego na bazie kwasu octowego ,bo będziesz miał więcej dziur w blacharce niż durszlak.Polecam silikon czy też uszczelniacz dekarski,lepiej trzyma i nie ma kwaśnego odczynu lub ewentualnie silikon uniwersalny ale neutralny.tomitom pisze:Mishi, dzięki wielkie za mega szybką odpowiedź. Też tak myślałem żeby ten plastik od podszybia ładnie potraktować silikonem bo zauważyłem, że kiedyś tam jakaś uszczelka była - został po niej tylko klej i resztki gąbki.
Mam pod ręką jakiś sanitarny bodajże SOUDAL bezbarwny o utwardzaniu neutralnym - nada się to od biedy?alfabox pisze:tomitom ,tylko nie używaj czasami silikonu sanitarnego ani żadnego uniwersalnego na bazie kwasu octowego ,bo będziesz miał więcej dziur w blacharce niż durszlak.Polecam silikon czy też uszczelniacz dekarski,lepiej trzyma i nie ma kwaśnego odczynu lub ewentualnie silikon uniwersalny ale neutralny.