Chciałem wygłuszyć przednią część wnętrza ponieważ przy jeździe ponad 90km/h jest stanowczo za głośno w tym aucie
[N15] Wygłuszenie wnętrza
Moderatorzy: Seba WWA, sergiej
[N15] Wygłuszenie wnętrza
Witam.
Chciałem wygłuszyć przednią część wnętrza ponieważ przy jeździe ponad 90km/h jest stanowczo za głośno w tym aucie
jeździłem ostatnio mazdą 323f II, Focusem i znacznie ciszej jest w tych autach takie stłumione się wydają dźwięki, natomiast w mojej almie właśnie przeciwnie taki dźwięk metaliczny karoserii, nie wiem czy w tamtych autach jest jakieś wygłuszenie ale wygląda na to że coś musi być. Pod maską nie mam tej maty dlatego zamierzam ją nabyć choć napewno ona za wiele nie wygłuszy więc zastanawiam się nad wygłuszeniem ściany pomiędzy silnikiem a wnętrzem matami do wygłuszania drzwi pod głośniki. Co o tym myślicie? Może bawił się ktoś w takie coś?
potem to już opór wiatru robi hałas a nie silnikagaj666 pisze:Do 120-130 jest ok ,potem głośniej ale przecież to nie Lexus
z NISSANEM od 2006r. 
GTI
"jedyna taka" sprzedana
GTI
U mnie silnik słychać albo może bardziej łańcuch rozrządu czy coś takiego a przy prędkościach powyżej ok. 80km/h to właśnie szum powietrza niosący się po karoseri, silnika nie słyszę przy tej prędkości tylko właśnie szumy powietrza, jak już wspomniałem w pierwszym poście w focusie 98r. jak i w mazdzie 323 II 94r. znacznie ciszej słychać powietrze i wszystko inne z otoczenia.