Znajomy mówi, że jemu to wygląda na sprzęgło lub skrzynie, bo przy gwałtowniejszym ruszaniu słychać taki metaliczny odgłos.
dodam, że olej w skrzyni jest, bo sprawdzałem przedwczoraj.
doradźcie coś proszę, bo nie wiem co mam już zrobić...

Moderatorzy: Seba WWA, sergiej
Zależy jak kto jeździ. Problemy ze skrzyniami z NISSANA i VW są PAnu z Siedlec znane, bo tygodniowo robi po kilka-kilkanascie.daamian1105 pisze:ale łożysko w skrzyni to powinien być element niemalże wieczny...
MOżedaamian1105 pisze:a na luzie i przy wciśniętym sprzęgle cisza... czy mimo wszystko to może być łożysko w skrzyni?
JAk pisalem wyzej, skrzynie z VW sa nitowane i zestaw naprawczy w aso to srubki zamiast nitówdaamian1105 pisze: wcześniej miałem do czynienia i z Vw i renault i w nich psuły się różne rzeczy, ale skrzynie były bez zarzutu.
Mam dokładnie ten sam objaw i mój majster od razu powiedział: "to nie sprzęgło tylko skrzynia, łożyska", a forum tylko to potwierdziło.daamian1105 pisze:tak jak radziliście odnalazłem temat o warsztacie w Siedlcach, ale trochę mi to nie pasuję , bo tam objaw dźwięk był słyszalny podczas jazdy na luzie, a u mnie jest na odwrót na biegu podczas ruszania i podczas przyśpieszania słychać chrobotanie ,a na luzie i przy wciśniętym sprzęgle cisza... czy mimo wszystko to może być łożysko w skrzyni?
A swoją drogą to naprawdę nie spodziewałem się, że japońska skrzynia może być taka słaba...