Cupetę w Automacie z rocznika 2003 zakupiłem 3dni temu po tym jak złapałem zajawkę jeżdżąc a w zasadzie ścigając się Pewną G35-tką z gdańska w której to miałem okazje zrobić remont silnika i przy okazji go nieco podrasować

Dodatkowym bodźcem była mina zadowolonego Tomka przy oględzinach, tak więc auto pobrałem i zabrałem się za wykonie podstawowych czynności po zakupowych - poza wymianą oleju w silniku i automatycznej skrzyni biegów oraz wycieraczek więcej ich nie było, auto ma bowiem nalatane 50 tyś mil i większość rzeczy na to wskazuje...

W infiniti G35c Bardzo spodobała mi się trakcja podczas startu z miejsca oraz neutralność prowadzenia w porównaniu do Nissana 350Z którego posiadam i służy mi jako zabawka do pojeżdżawek oraz zaspokajanie mojego głodu na robienie mocy w wolnossącym silniku

W tej chwili śmiało stwierdzam, że to Infiniti musi być doładowane!!! Czuć w nim tą dużą masę i totalny/absolutny brak ciosu

Tak więc wrzucę do niego zestaw kompresora, który początkowo znajdował się w mojej zetce ale nie był uruchamiany z racji tego że miał uszkodzone koło pasowe. Jest to kompletny kit firmy Procharger C-2 o wydajności maksymalnej do 500KM, z fabrycznych 280konnych silników DE generuje on ok. 410KM a z 300konnych Rev UP-ów 440KM ale ja planuję z niego wycisnąć okolicę 500KM za sprawą poprawienia silniczka i udrożnienia układu wydechowego oraz kolekotra ssącego - myślę że w połączeniu z automatyczną skrzynią biegów wstydu na drodze nie będzie to przynosić

Ale się rozpisałem czas na fotki, z kobitką wczoraj ich porobiliśmy trochę w Kazimierzu Dolnym oto najciekawsze:

Po wymianie olejów maszynę wrzuciłem na rolki:

Wyszło jak wyszło, wersja z USA tak ma

Jak zrobię do niej program to napewno zadowolenie z auta powiększy sięi

Zwłaszcza że ma tempomat i będę mógł sobie zmieiać mapy, od oszczędnej po maks power z procedurą agresywnego startu a nie mulenia z 1800obr.min

Planuję omtymalnie wystroić mapę paliwa, zapłonu oraz przepustnicy +
1 mapa) MAX POWER + Ruszanie z ok 2700obr.min
2 mapa) MAX POWER + Ruszanie z ok 2500obr.min
3 mapa) MAX POWER + Ruszanie z ok 2100obr.min
4 mapa) MAX POWER + SERIA
5 mapa) SERIA SERIA...