Który jest w auciebombel pisze:Który jest w alternatorzeA nie przypadkiem regulator napiecia

Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Przechodziłem to samo,po kilku dniach i trzech sztukach dopasowywania kupiłem używany altek bo raz że wychodziło dużo taniej a dwa szybciejDodo pisze: byłem w dobrym sklepie motoryzacyjnym i nie mogli dojść po numerach alternatora co to za cudo ale na jutro niby ma być...
no mogłem ale już załatwiłembonzo pisze:Od razu trzeba było uderzyć do bendixa na Samarzewskiego w Poznaniu
Tia bo kolega zadzwonil i juz jest u DodaDodo pisze: kupiłem używkę za dobre pieniądze
też mi się podoba prawie 200Nmbodek pisze:Na benzynie niuton jest elegancki
pewnie to zrobię i to jeszcze szybkobodek pisze:Sprawdź czy twoja zagazowana pompa jeszcze żyje
no fakt jest spora różnica ale przy poprzednim silniku też była różnica... teraz jest być może to spowodowane że jeszcze nie stroiłem gazu na drodze tylko jest to co było pod tamten silnik wystrojone, nie wiem czy to ma jakiś wpływNeptune pisze: spora różnica między beną a gazem
Racja, wczoraj na szybkości patrzyłem na te wykresy. To skoro pompę paliwa teoretycznie wykluczamy to już jest sukces bo po jej wymianie trzeba by wóz stroić od nowa... a wiadomo kilkaset km mamy do siebie.Neptune pisze: ....spadek na gazie i na benie co by wykluczało winę pompki paliwa....
Almera seryjnie nie kręci się do 7600, ruszane było? bo to też może mieć wpływ na wynik.
nie mam jeszcze ogarniętego a obroty podobno kalibrował do wcześniejszych pomiarów jakie u niego robiłem na tamtym silniku z sunnego a mówił że to jest trudniejsze ale do zrobienia być może że jest pomiar do d..y ale sprawdzę na zlocie bo do tego czasu na bank ogarnę obrotomierz i pewnie później wezmę się za wałki i zapłonbodek pisze:Panie Dodo, a czy w ogóle ogarnąłeś w końcu obrotomierz? Jak on skalibrował obroty?
na razie to ogarniam usterki bieżące a tych nie brakuje w ostatnim czasieGHOSTRIDER pisze:Ruszylo sie cos w temacie furexa? Jak idzie ogarniecie silnika?
no właśnie miała mieć ale czasami to mnie krew zalewasergiej pisze:dodo miala miec dozywocie przeciez
będę potrzebował autka bardziej rodzinnego a Natik nie chce swojego sprzedaćGHOSTRIDER pisze:Problem z hajsem i naprawami czy inny projekt?
Pamiętasz jak pisałem w jednym temacie że na każdego przyjdzie pora z takimi dylematamiDodo pisze:obecnie myślę nad sprzedażą auta prawie ogarniętego w całości... tylko muszę się przełamać i w odpowiednim dziale ogłoszenie umieścićGHOSTRIDER pisze:Ruszylo sie cos w temacie furexa? Jak idzie ogarniecie silnika?