i przynajmniej wiesz jak masz zrobione, bo jakość usług naszych "fachowców" jest różna...Dodo pisze:też się zastanawiałem czy robić samemu czy dać do zrobienia ale jednak szybko się przekonałem że samemu bo jak usłyszałem cenę od blacharza i lakiernika to stwierdziłem że samemusergiej pisze:no wlasnie mnie tez to czeka i sie zastanawiam czy dam rade samemuidę właśnie prawą stronę skończyć i jakieś foty będą wieczorkiem
[ Almera] Dodo-we 5 drzwiowe GTI
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
100NX... 17 rok i nadal jeździ..
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=20517
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=15049
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=6859
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=20517
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=15049
http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=6859
zmiany stylistyczne itp.
na razie tylko grill ale zastanawiam się też nad tym czy maskę też czarną założyć czy lepiej tego grilla w kolor auta pościć
wnętrze
ciśnienie oleju ma wskazówkę chyba urwaną jeszcze tego nie rozbierałem ale w weekend postaram się to ogarnąć i po podłączać wszystko żeby działało no i chcę to zamienić miejscami z radiem
na razie tylko grill ale zastanawiam się też nad tym czy maskę też czarną założyć czy lepiej tego grilla w kolor auta pościć
wnętrze
ciśnienie oleju ma wskazówkę chyba urwaną jeszcze tego nie rozbierałem ale w weekend postaram się to ogarnąć i po podłączać wszystko żeby działało no i chcę to zamienić miejscami z radiem
z NISSANEM od 2006r. 
GTI
"jedyna taka" sprzedana
GTI
w kolor bym jej nie dawał bo ten grill nie pasuję moim zdaniem do zderzaka przedliftowego , ja bym pokusił się o pomalowanie go np. w biel tak jak masz felgi
było by coś innego albo zostaw czarny i dołóż lampy poliftowe z ciemnymi wkładami, ale to tylko moje wizje 
nadal myślisz o tych kołach o których rozmawialiśmy ?
nadal myślisz o tych kołach o których rozmawialiśmy ?
Project: Midnight puprle Twin Turbo Z32 EU
Daily: Black g35 sedan US
Family car: Black Z50 EU
Daily: Black g35 sedan US
Family car: Black Z50 EU
- killer2000
- fanatyk nissana
- killer2000
- fanatyk nissana
- killer2000
- fanatyk nissana
jak na razie to nie jest wcale podłączony bo nie wiem czy ta wskazówka się urwała czy też tylko wyskoczyła ale jak go się nie da naprawić to raczej kupie nowe zegary od ciśnienia i temperatury oleju a do tego adapter pod filter żeby było łatwiej to podłączyćkiller2000 pisze:a zegar ciśnienia oleju to jak masz podłączony masz jakąś podstawke pod filtr oleju czy jakoś inaczej
[ Dodano: 2011-09-18, 15:30 ]
wczoraj zrobiłem małe zmiany na pierwsze poszły zaciski od sunny GTi
po czym i tak nastąpiła awaria lewego zacisku
słupki też od GTi ale N15
było
jest
z NISSANEM od 2006r. 
GTI
"jedyna taka" sprzedana
GTI
ostatnio zauważyłem że jak przeciągnę autko na biegu i puszczam gaz to przydymia i do tego jest odczuwalne że autko jest słabsze no i jest ubytek oleju... dzisiaj zmierzyłem ciśnienie i na wszystkich jest równe 7
a chyba powinno być między 12-14... czy macie jakieś lekarstwo na to 
z NISSANEM od 2006r. 
GTI
"jedyna taka" sprzedana
GTI
XADO 
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
- killer2000
- fanatyk nissana
- PumaRST
- fanatyk nissana
- Kontakt:
wymiana pierścieni ci się kroi
lub uszczelniaczy.
zrób testa: rozpędź auto na 3 biegu do 6800rpm i odpuść gaz niech na biegu opadnie do swobodnie do 3000rpm i w tedy daj mu gaz do dechy. jak zobaczysz chmure dymu o pierścionki jak nie to jest szansa że to tylko uszczelniacze
zrób testa: rozpędź auto na 3 biegu do 6800rpm i odpuść gaz niech na biegu opadnie do swobodnie do 3000rpm i w tedy daj mu gaz do dechy. jak zobaczysz chmure dymu o pierścionki jak nie to jest szansa że to tylko uszczelniacze
Nissan Almera GTi RACING 172KM 215Nm
zrobiłem tak jak pisałeś i ja sam osobiście nic nie widziałem żadnej chmury w lusterku ale w autku było czuć spalony olej...PumaRST pisze:zrób testa: rozpędź auto na 3 biegu do 6800rpm i odpuść gaz niech na biegu opadnie do swobodnie do 3000rpm i w tedy daj mu gaz do dechy. jak zobaczysz chmure dymu o pierścionki jak nie to jest szansa że to tylko uszczelniacze
z NISSANEM od 2006r. 
GTI
"jedyna taka" sprzedana
GTI
Może spróbuj zmierzyć innym przyżądem, bo wydaje mi się że jak ten wóz miałby ciśnienie po 7 na każdym cylindrze to raczej nie powinien wogóle mieć ochoty odpalić i jechać, ewentualnie może sam pomiar był nie tak jak powinien przeprowadzony?
Była Mazda, był Nissan, był Saab, było Volvo, jest BMW E61
wykręcone wszystkie świece, odłączona cewka, pedał gazu w podłogę i po kolei sprawdzane na każdym... być może urządzenie źle pokazało ale w tym tygodniu jeszcze sprawdzę na innym chociaż to kolega w warsztacie używa a ochoty na odpalanie też nie ma muszę go kręcić i jeszcze gazem cały czas operować aż nie wejdzie na obroty...bullitt pisze:ewentualnie może sam pomiar był nie tak jak powinien przeprowadzony?
z NISSANEM od 2006r. 
GTI
"jedyna taka" sprzedana
GTI
Jeśli nie ma ciśnienia na cylindrach to uszczelniacze nie pomogą.to moze być to tylko uszczelniacz zaworowy skoro widzisz ubytek oleju.
viewtopic.php?t=8957
s13 SR20DET w budowie...
s13 SR20DET w budowie...
- killer2000
- fanatyk nissana
- killer2000
- fanatyk nissana
no to tak jest ale spoko jak się coś sypie trzeba to naprawićkiller2000 pisze:ale sie sr20 sypiją niedobrze niedobrze
z NISSANEM od 2006r. 
GTI
"jedyna taka" sprzedana
GTI
- killer2000
- fanatyk nissana