Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[ 100NX] [B13] Fo_Owooz - 100NX GTI by foster

Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq

SPOKOjny
doświadczony forumowicz

Post autor: SPOKOjny » 2012-10-10, 21:23

hehe gałex lampex po całości ;-) miał być to i jest ;-) a co do owijania ssac-a to dobrze że chłopaki nie czują jak się kofeina wypalała na polu :lol: :lol: :lol: ( a samo owinięcie uznaję za bardzo udane i że tak rzeknę troszkę nowatorskie ) :mrgreen:

Awatar użytkownika
SiwoL
fanatyk nissana
Kontakt:

Post autor: SiwoL » 2012-10-11, 00:27

Ale z tym owijaniem foo to troche poleciałeś;)) Wygląda jakby ci się nie chciało i poszedłeś na łatwizne.
Octavia 3RS 2.0TSI 250km
BMW F30 316i 136 mods 210/320

foo
fanatyk nissana
Kontakt:

Post autor: foo » 2012-10-28, 17:40

@SPOKOjny
8-)

@SiwoL
Zapewniam Cię, że oba owinąć dwukrotnie tak, by to nie zjeżdżało bez opasek i było w miarę estetyczne i symetryczne, z drugim bandażem pod spodem, jest ciężej niż każdą rurkę z osobna. A dwa, taki mix zadziała jak termos, tylko z innych materiałów i w inny deczko środowisku, chce czy nie chce musi separować lepiej :evil:

Up ;)

Stan z początku tygodnia - czas skończyć co zaczęte i najbliższe wolne chwile będę się znęcał nad foowoozem, który na dziś dzień wygląda sobie tak hyhy.

Nikt nie chce przygarnąć całkiem zgrabnie jadącego gti w 3 drzwiach?? W dobrych pieniądzach oddam, a zostało dokończyć blachę i pomalować? Ja chcę 5d w końcu, nooooo!!! ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hebelki z tyłu troszkę się zastały w tym roku :/, ale nie ma tego złego, wszystko rozruszane z nowymi mazidłami, stare klocki out, tarcze przeszlifowane i będzie na okołozielono ;) a płyn ATE Blue Racing.

Obrazek

Piątek wieczór i trochę soboty - akcja tył :) Wzmocnienie zderzaka oczyszczone i odmalowane w 2009 roku, w przededniu 2013 wygląda tak:

Obrazek

Nadkola z zewnątrz wytrzymały tyle samo i pojawiły się purchelki. Gdzie zarudziało, z barku alternatywy dla reperaturek corolli, postanowiłem zastosować blacharstwo artystyczne i wypełniacze ze szkłem.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zejście nadkola, oraz pierwsze 40cm progu otwarłem, na tyle by dostać się do wszystkiego co tam straszy. Szkielet już gotowy, pozostało wyprowadzić wzmocnienia, odpływ poszerzyć i wykopać za próg, zamknąć i zakonserwować.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Głębiej 10cm i jak ręką odjął, zupełna zdrowizna, oryginalna blacha, nigdy nie konserwowana itd., no szok. Za te rurki wodne od targi to bym solidnego kopa zasadził projektantom :D

Obrazek

Pozdr,
foo

SPOKOjny
doświadczony forumowicz

Post autor: SPOKOjny » 2012-10-29, 08:24

Widziałem macałem,chłopaki ogarniają temat niesamowicie,zapał jest więc 3mam kciuki krzysiu za jak najszybszą odbudowę i powrót na drogi ;-) :->

Awatar użytkownika
DubSon
fanatyk nissana

Post autor: DubSon » 2012-10-29, 08:39

foo pisze:postanowiłem zastosować blacharstwo artystyczne
:mrgreen:
Foo, Twoje apdejty są najlepsze :)
Nie dość, że ogarniasz fury jak szalony, to jeszcze czytając i oglądając to na forum uśmiech sam na twarzy się pojawia. BIG UP!

foo
fanatyk nissana
Kontakt:

Post autor: foo » 2013-01-02, 12:58

@SPOKOjny
Oj pasowałoby jeszcze w tym roku coś przeratatować :D

@DubSon
<radocha>

Up, kilka luźnych godzin ze środy, zaowocowały całkiem sporym pchnięciem prac. Rant pod zderzakiem odbudowany i zabezpieczony.

Obrazek

Sprawdzając nadkole, znalazłem miejsce na łatkę ;)

Obrazek

Ranty, łączenia potraktowane masą, a na to pójdzie bollek z baranem ;)

Obrazek
Obrazek

Wewnętrzne poszycie progu, odbudowane i zamknięte, rurka spływu przedłużona, zablokowana i wypuszczona na zewnątrz, oraz potraktowana jak wyżej warstwami zabezpieczającymi.

Obrazek
Obrazek

A foogarażowy przezdolniacha Tomuś, przygotował mi reperaturkę progu :D

Obrazek

I zamknięty 1 listopadowym akcentem - na wieki wieków.

Obrazek

Znów ponagliły mnie rozpórki, oraz pewna honda z padniętą uszczelką (wiem wiem, fuj i ble, ale przyjaciołom się nie odmawia), tak, że foowooz wróci pod chmurkę na jakiś czas, ale wcześniej... Epoksyd z włóknem.

Obrazek

Fiber i dopiero na to, cienka warstwa lekkiej szpachlówki, oraz tymczasowy lakierunek czarny mat. Z prac blacharskich został lewy tylny kielich, a konkretnie samo nadkole zewnętrzne do poprawy i jakieś drobiazgowe łatki podłogi.

Obrazek

W końcu, po długich poszukiwaniach, kilku różnych kompletach sprężyn do 100nx - zestawiłem setup pod siebie. Gleba w oparciu o liniały, niemalże kultowe G&M i niezgorszego Weitec'a.

Obrazek
Obrazek

Okidoki, z Nowym Rokiem - czas na nowy projekt. Wóz najbliższy miesiąc szuka kupca - chętnych zapraszam na PW, albo tel jak z rozpórek.

Pozdr,
foo

Awatar użytkownika
rz
fanatyk nissana

Post autor: rz » 2013-01-02, 21:38

To czerwone i to zielone oba poskręcane to może do mnie he? :D

Awatar użytkownika
Jarzyn
fanatyk nissana

Post autor: Jarzyn » 2013-01-03, 03:36

Łomatko, ktoś się będzie zbroił na n14 5d ?! Muszę coś cholera podgonić u siebie :D

Awatar użytkownika
rz
fanatyk nissana

Post autor: rz » 2013-01-03, 08:37

Jak foo wejdzie w 5d to dlugo go nie dogonimy :)

foo
fanatyk nissana
Kontakt:

Post autor: foo » 2013-03-20, 17:50

@rz
fooPower :evil:

@Jarzyn
:D Tak, drugie auto 4/5d muszę mieć - jakieś w pełni uliczne, nie jakiś mega turboburbo, ale coś się tam wymyśli. Coupe jest fajne, ale nie w chwili obecnej dla mnie, a 3'ciego auta też nie chcę kupować, bo już totalnie nie będę jeździł nx'em. Może ostre posunięcie, bo masa pracy, kasy, czasu itd. - w końcu od 2008 w moich rękach... Liczę, że zostanie w klubie i ktoś dokończy - nie to będzie swap z foowooza :D

Pięknie podziękował za uwagę, temacik do zamknięcia, autko znalazło nowy dom. Myślę, że będzie miało nie gorzej jak u mnie, nowy właściciel z planów zdradził, że od razu umieszcza je w lakierni z malunkiem po całości, co już dobrze wróży. Pozdrowienia dla wesołej i zgranej ekipy od nismojoe.

Hmmm, co teraz :D Trzeba się dobrze zastanowić i na spokojnie wybrać jakąś bazę pod 4/5 drzwi.

Pozdr,
foo

Awatar użytkownika
Shadows
fanatyk nissana

Post autor: Shadows » 2013-03-20, 18:21

Póki temat niezamkniety...
Kup sobie P10 :roll:
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Zaprezentuj Swoje Nismo”