@BaSsGrU Dzięki za info.
A ja w końcu umyłem silnik. Poszedł praktycznie cały płyn (0.5l) do mycia silników - 3 razy napylałem i spłukiwałem Kärcher-em.
Nie puściło wszystko, bo komora jest zapuszczona jak Dziadowski bicz.
Szczotka ryżowa by się przydała i po rozpyleniu preparatu szorować zanim użyje się Kärcher-a.
Ale jest już ładniej. A będzie jeszcze piękniej.
Przed:
Po:
Po umyciu silnika zauważyłem ze z króćca zasilającego wysokie ciśnienie przy maglownicy cieknie lekko płyn wspomagania. Ponieważ rurka wysokiego ciśnienia jaką kupiłem wraz z wspomaganiem była już w połowie spawana, stwierdziłem ze pojadę i kupię rurki wspomagania w idealnym stanie. Sobota rano - w Luśkę i w drogę. Kupiłem, wróciłem, maska w górę i wymieniam. Okazało się że w międzyczasie w miejscu spawów zaczęło się również sączyć. złapałem za koniec starej rurki pociągnąłem lekko do góry i została mi jej połowa w ręce. Druga połowa została pod maską - pękła na pół. Pewno byłoby na tym z dwa dni jazdy i miałbym brak wspomagania w drodze do pracy.
W międzyczasie otarły kolejne fanty. Fotele i kanapy z GTI.
[ Dodano: 2014-09-03, 21:24 ]
w związku z tym że mam kanapę dzieloną teraz, a miałem pełną szukam zawiasu oparcia (środek) najlepiej z kpl. śrub do skręcenia
jakby ktoś miał chętnie odkupię.
Chodzi o to :