[ Primera] Black P11 by brylant 13 - SR20DE
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
ja czuję moc na propsie po zrobieniu CAIa z peszla
rozwiert puchy ma u mnie ok 100mm a rura ma chyba 80mm,
Vilq robil u siebie spirorure fi100, w seryjnym silniku bez mastera ustrugał z takim dolotem 170ps
zaprawdę powiadam, warto puchy haratać, nawet na SR20DE opisują temat jako Getto MOD Air Box

Vilq robil u siebie spirorure fi100, w seryjnym silniku bez mastera ustrugał z takim dolotem 170ps

zaprawdę powiadam, warto puchy haratać, nawet na SR20DE opisują temat jako Getto MOD Air Box

Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
450zł-info w giełdzie i na PW
Dzięki adrionGT,
widzę, że też miałeś taką czarnule. Z jakiego modelu dokładke do przedniego zderzaka dawałeś? Bo nawet jakoś wyglądała, choć dokładki to nie to co zderzak z GT

[center]SPRZEDAM BLACK Primera P11[/center]
howard512, dzięki za flansze i pomoc techniczną w zrobieniu rozpórki
Nie wyszło tak jak miało, ze wzgledu na błąd w wymiarach jak rozmawialiśmy ale z braku czasu na dalsze kombinowanie skończyłem ją aby była w aucie a nie w bagażniku i na razie prezentuje się tak:
Dzięki howard512

Nie wyszło tak jak miało, ze wzgledu na błąd w wymiarach jak rozmawialiśmy ale z braku czasu na dalsze kombinowanie skończyłem ją aby była w aucie a nie w bagażniku i na razie prezentuje się tak:

Dzięki howard512

Brylant13, wypucowałbyś ten dekiel klawiatury, żeby się świecił jak....... brylant 

赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
W środe idzie do mechaniora na SPA silnikowe a potem będzie sprzątane dodatkowo bo jest kibel niestety pod machą 

To spa to wymiana filtrow, oleju, uszczelki i innych spraw na które Primerka już dłuuugo czeka
Na razie mało jezdzilem po wczorajszym montażu ale widać od razu różnice, kierownica zrobiła się sztywniejsza a auto inaczej pokonuje nierówności, jeszcze w zakrętach jestem ciekawy jak to będzie ale może coś dziś bedzie czasu pojeździć
Dziś postaram się wymienic wkładke lub sam mechanizm wkładki zamka w klapie i uruchomić otwieranie z centralnego, dzięki użytkownikowi PeeS
[ Dodano: 2016-04-16, 16:05 ]
Doszła mała rzecz a cieszy, naprawiony zamek klapy, dzięki PeeS
Wymieniłem całą wkładkę więc na kluczyk teraz lipa ale tak z centralnym jest wygodniej, nie chciałem aby ów złamany element podczas przekładki się uszkodził.
[ Dodano: 2016-04-20, 21:14 ]
Primera dostała parę części eksploatacyjnych:
- filtr oleju MANN
- filtr powietrza Knecht
- filtr paliwa Filtron
- świece NGK
Wylany został olej Castrol 10w40, zalany został także półsyntetyk na 1-2 tyś km, potem płukanka i pełen syntetyk. Aktualnie Shell Helix 10w40.
Wymieniona uszczelka pokrywy, uszczelniacz wału wygląda ok, trzeba się przyjrzeć okolicom aparatu zapłonowego jeśli ubywać i brudzić motor będzie dalej.
Tak to wyglądało
Oprócz tego zamontowana została nowa osłona silnika po stronie pasażera, stara przegrała z krawężnikiem.
Wyszła do roboty osłona przegubu po stronie kierowcy.
W najbliższym czasie planuje posprzątać komore silnika bo kibel tam straszny

Na razie mało jezdzilem po wczorajszym montażu ale widać od razu różnice, kierownica zrobiła się sztywniejsza a auto inaczej pokonuje nierówności, jeszcze w zakrętach jestem ciekawy jak to będzie ale może coś dziś bedzie czasu pojeździć

Dziś postaram się wymienic wkładke lub sam mechanizm wkładki zamka w klapie i uruchomić otwieranie z centralnego, dzięki użytkownikowi PeeS
[ Dodano: 2016-04-16, 16:05 ]
Doszła mała rzecz a cieszy, naprawiony zamek klapy, dzięki PeeS

Wymieniłem całą wkładkę więc na kluczyk teraz lipa ale tak z centralnym jest wygodniej, nie chciałem aby ów złamany element podczas przekładki się uszkodził.

[ Dodano: 2016-04-20, 21:14 ]
Primera dostała parę części eksploatacyjnych:
- filtr oleju MANN
- filtr powietrza Knecht
- filtr paliwa Filtron
- świece NGK
Wylany został olej Castrol 10w40, zalany został także półsyntetyk na 1-2 tyś km, potem płukanka i pełen syntetyk. Aktualnie Shell Helix 10w40.
Wymieniona uszczelka pokrywy, uszczelniacz wału wygląda ok, trzeba się przyjrzeć okolicom aparatu zapłonowego jeśli ubywać i brudzić motor będzie dalej.

Tak to wyglądało

Oprócz tego zamontowana została nowa osłona silnika po stronie pasażera, stara przegrała z krawężnikiem.
Wyszła do roboty osłona przegubu po stronie kierowcy.
W najbliższym czasie planuje posprzątać komore silnika bo kibel tam straszny

Jak tylko upewnie się że już nie ma wycieku, zaleje płukankę i dobry olej syntetyk.
Rozpórką podniosłem wartość auta

Rozpórką podniosłem wartość auta

Coś z tego spróbuje, najpierw to pierwsze, potem drugie.
Dzięki za radę
Dzięki za radę

nie lepiej od razu wlac Comme a potem czesciej olej zmieniac?
juz sprawdzony jest tani polski wyrob specol, na moje oko dobrze plucze i jest tani. Za ta cene bez zmiany filtra oleju co 5tkm mozna go zlac, i ma tanie dolewki.
Shell tez bdb plucze. Niestety castrol zrobil temu silnikowi co umie najbardziej
komora fiubździu, preparat do mycia silnikow pedzelek i karczer i sie swiecic bedzie jak rozpórka
juz sprawdzony jest tani polski wyrob specol, na moje oko dobrze plucze i jest tani. Za ta cene bez zmiany filtra oleju co 5tkm mozna go zlac, i ma tanie dolewki.
Shell tez bdb plucze. Niestety castrol zrobil temu silnikowi co umie najbardziej

komora fiubździu, preparat do mycia silnikow pedzelek i karczer i sie swiecic bedzie jak rozpórka

Jeśli chodzi o czystość silnika to ELF bije na łeb na szyję resztę. W moim temacie, któryś z chłopaków wrzucał zdjęcia skrzyni korbowej i miski olejowej po 300kkm przebiegu i jazda tylko na ELFie.
brylant13, na forum masz temat płukanek, tak więc przeczytaj![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Płukanki nie wyczyszczą tego na glanc.
brylant13, na forum masz temat płukanek, tak więc przeczytaj
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Płukanki nie wyczyszczą tego na glanc.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
janusz, nawet taki elf bedzie syfił ja nie bedzie wymieniany, a swierzosc oleju generowana bedzie poprzez coraz czestsze dolewki 
ja mój endzin rozebralem i wymyłem, wtedy mozna zaczac od nowa dbac o czystosc srodka serca

ja mój endzin rozebralem i wymyłem, wtedy mozna zaczac od nowa dbac o czystosc srodka serca
paju28, oprócz tankowania i robienia niedużych odległości nic w Primerce się nie dzieje