Wygląda to tak jakby coś grubszego wyszło wiec do żyda... Może jednak fura dokonczona i sie myle?Shadows pisze:Jaki był sens tego SWAPa jak fura już wystawiona na sprzedaż
[ Primera] P11 SRI SR20VE By Boro
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
- 
				primeraP10
- fanatyk nissana
nic nie wyszło fura ma się w 100% bardzo dobrze:) każdego dnia cieszy buzie  dałem sobie miesiąc , jak się sprzeda to kupuję RAV4 mocherowy beret zakładam , i zaczynam chodzić do kościoła
 dałem sobie miesiąc , jak się sprzeda to kupuję RAV4 mocherowy beret zakładam , i zaczynam chodzić do kościoła  a jak się nie sprzeda to jadę do Maca do łodzi , stroimy furę , robimy hamownię i myślimy co by tu poprawić aby było więcej mocy
 a jak się nie sprzeda to jadę do Maca do łodzi , stroimy furę , robimy hamownię i myślimy co by tu poprawić aby było więcej mocy  do tego zaczynam odkładać kasę na zrobienie blacharki
 do tego zaczynam odkładać kasę na zrobienie blacharki 
a dlaczego chce sprzedać ?:) bo jestem za głupi na ten samochód a pewna osoba jest już w drodze i nie chce aby się wychowywało kiedyś bez ojca
 i nie chce aby się wychowywało kiedyś bez ojca 

dałem sobie miesiąc , jak się sprzeda to kupuję RAV4 mocherowy beret zakładam , i zaczynam chodzić do kościoła
 dałem sobie miesiąc , jak się sprzeda to kupuję RAV4 mocherowy beret zakładam , i zaczynam chodzić do kościoła  a jak się nie sprzeda to jadę do Maca do łodzi , stroimy furę , robimy hamownię i myślimy co by tu poprawić aby było więcej mocy
 a jak się nie sprzeda to jadę do Maca do łodzi , stroimy furę , robimy hamownię i myślimy co by tu poprawić aby było więcej mocy  do tego zaczynam odkładać kasę na zrobienie blacharki
 do tego zaczynam odkładać kasę na zrobienie blacharki 
a dlaczego chce sprzedać ?:) bo jestem za głupi na ten samochód a pewna osoba jest już w drodze
viewtopic.php?t=4676 - Moja Ruda <3   "Kiedyś będę piękna"
						To powiedz jak człowiek, że CI kobita każeBoro1989 pisze:a dlaczego chce sprzedać ?:) bo jestem za głupi na ten samochód a pewna osoba jest już w drodzei nie chce aby się wychowywało kiedyś bez ojca

Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
						SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
Najgorsze przy takich projektach jest to,  źe malo kiedy uda sie odzyskac wsadzone w auto pieniadze... jakby w kazdym przypadku policzyc koszty modyfikacji i porownac do ceny sprzedazy to nie wyglada to optymistycznie. Ale powodzenia 
A moze zostawic i jezdzic spokojnie?

A moze zostawic i jezdzic spokojnie?

Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Mała poprawka- nigdyZielkq pisze:źe malo kiedy uda sie odzyskac wsadzone w auto pieniadze...

Ale czego nie robi się dla pasji i sentymentu do samochodu

Zielkq- nie da się. No bo jak tu nie przpier*olić po garach, kiedy pod maską 200ps sobie drzemie i to zwłaszcza górą jadącychZielkq pisze:A moze zostawic i jezdzic spokojnie?

Boro1989- Sprzedaj Mazdę- nismo nie ruszaj

QG15+

Zieklq własnie jest tak jak kolega mówi, nie da się tym spokojnie jeździć , nawet nie wiesz jakie to jest piękne uczucie jak przy 100 zapinasz 3 i moment masz 140 , sprzęgło 4 , i 170 już na budziku...

Hmmm. U mnie inaczej. 2. bieg ponad 120km/h, sprzęgło i 3. do odcinki i jest 180km/h a 4. nie ma sensu wrzucać bo odpuszczają. Chyba, że twardy zawodnik to na 4. biegu 230km/h.Boro1989 pisze:Zieklq... przy 100 zapinasz 3 i moment masz 140 , sprzęgło 4 , i 170 już na budziku...

Koszta? Nigdy nie odzyskasz. Jak zwróci ci się 30% to sukces. Dlatego moja czarna ma u mnie dożywocie.
Nie ma się opierda***ia się. Dłub i do zoba na kresce.

to masz długą skrzynie  ja mam króciutką
 ja mam króciutką  i juz przy 140 na 3 muszę bieg bić
 i juz przy 140 na 3 muszę bieg bić  ale za to odejście fajne jest, ale za to 5 u mnie jest konkretnie zmulona, ale po pracujemy nad tym
 ale za to odejście fajne jest, ale za to 5 u mnie jest konkretnie zmulona, ale po pracujemy nad tym  

jak to moja kobita stwierdziła, i tak nie sprzedasz tego samochodu bo będziesz się z płaczem w nocy budził 

Seboo991
umiem jeździć z głową szczególnie że jak tym autkiem z głową się nie jeździ to spalanie poniżej 12L nie zejdzie ale mimo wszystko jest mega ciężko się opanować
 ale mimo wszystko jest mega ciężko się opanować 

ja mam króciutką
 ja mam króciutką  i juz przy 140 na 3 muszę bieg bić
 i juz przy 140 na 3 muszę bieg bić  ale za to odejście fajne jest, ale za to 5 u mnie jest konkretnie zmulona, ale po pracujemy nad tym
 ale za to odejście fajne jest, ale za to 5 u mnie jest konkretnie zmulona, ale po pracujemy nad tym  
 jak to moja kobita stwierdziła, i tak nie sprzedasz tego samochodu bo będziesz się z płaczem w nocy budził

Seboo991
umiem jeździć z głową szczególnie że jak tym autkiem z głową się nie jeździ to spalanie poniżej 12L nie zejdzie
						tu nie o spalanie chodzi hehe chociaż nie powiem że jest męczące  bo na prawdę kupa kasy idzie na benzynke, ale mam nadzieje że po strojeniu zejdzie w dół
 bo na prawdę kupa kasy idzie na benzynke, ale mam nadzieje że po strojeniu zejdzie w dół  no nic , pewnie autko zostanie ze mną
 no nic , pewnie autko zostanie ze mną  w sumię kocham je
 w sumię kocham je 
chociaż primera musi na razię poczekać na swoją kolej, muszę mazdę ogarnąć bo zrobił się konkretny problem , póki autko zimne hamulce działają jak żyletki, tylko nagrzeją się to automatycznie pedał wpada w podłogę

bo na prawdę kupa kasy idzie na benzynke, ale mam nadzieje że po strojeniu zejdzie w dół
 bo na prawdę kupa kasy idzie na benzynke, ale mam nadzieje że po strojeniu zejdzie w dół  no nic , pewnie autko zostanie ze mną
 no nic , pewnie autko zostanie ze mną  w sumię kocham je
 w sumię kocham je 
chociaż primera musi na razię poczekać na swoją kolej, muszę mazdę ogarnąć bo zrobił się konkretny problem , póki autko zimne hamulce działają jak żyletki, tylko nagrzeją się to automatycznie pedał wpada w podłogę

o tym też myślałem, najpierw zaczne od tego później sprawdzę pompę , może po prostu gubi ciśnienie? nie wiem, 
Autko u mnie pewnie zostanie już na zawsze ale najbardziej przeraża mnie fakt blacharki w tym autku, przewyższy pewnie koszt Swapa
 ale najbardziej przeraża mnie fakt blacharki w tym autku, przewyższy pewnie koszt Swapa 
powiem szczerze że kobita chce abym zostawił primerkę i jej nie sprzedawał
 i jej nie sprzedawał 

Autko u mnie pewnie zostanie już na zawsze
 ale najbardziej przeraża mnie fakt blacharki w tym autku, przewyższy pewnie koszt Swapa
powiem szczerze że kobita chce abym zostawił primerkę
 i jej nie sprzedawał
 i jej nie sprzedawał 
						Boro1989 pisze:(...) powiem szczerze że kobita chce abym zostawił primerkęi jej nie sprzedawał
Dobrze prawi, słuchaj jej.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Popieram. Polać jej. Dobrze gada ! ! !janusz pisze:Dobrze prawi, słuchaj jej.

Co do spalania i zamuły na 5. biegu to w moim przypadku do wymiany była kopułka z palcem, sonda lambda i delikatne podstrojenie wyleczyło na dobre i nawet od 1000rpm piątka idzie ładnie w górę.
Co do skrzyni to mam taką samą jak twoja ale odcinka na 8100rpm zrobiła to czego brakowało.

Primera została w rodzinie  do tego dostała troche swieżego powietrza za sprawą tego zestawu :
 do tego dostała troche swieżego powietrza za sprawą tego zestawu : 

jutro wsadzę fotki jak to u mnie wygląda ale rozkręcania było troszkę
 ale rozkręcania było troszkę  do tego walka z brakiem kanału ( albo inaczej lenistwem aby przykręcić koło i przepchać primere do garażu obok z kanałem
 do tego walka z brakiem kanału ( albo inaczej lenistwem aby przykręcić koło i przepchać primere do garażu obok z kanałem  )
 ) 

ale i przy okazji przepustnice wykręciłem i przeczyściłem czerwona rura schowana jest w nadkolu, na razie nie wypuszczałem jej na zewnątrz ze względu na idącą zimę.. mówta co chceta ale dmucham na zimne
  czerwona rura schowana jest w nadkolu, na razie nie wypuszczałem jej na zewnątrz ze względu na idącą zimę.. mówta co chceta ale dmucham na zimne  na lato mam juz patent ,
 na lato mam juz patent , 
a to efekt finalny zostało odgrodzić mi stożek od komory silnika, i wyprofilować rurę centralnie w środek stożka, ale to jutro..
 zostało odgrodzić mi stożek od komory silnika, i wyprofilować rurę centralnie w środek stożka, ale to jutro.. 

jutro wsadzę fotki jak to u mnie wygląda
 ale rozkręcania było troszkę
 ale rozkręcania było troszkę  do tego walka z brakiem kanału ( albo inaczej lenistwem aby przykręcić koło i przepchać primere do garażu obok z kanałem
 do tego walka z brakiem kanału ( albo inaczej lenistwem aby przykręcić koło i przepchać primere do garażu obok z kanałem  )
 ) 

ale i przy okazji przepustnice wykręciłem i przeczyściłem
 czerwona rura schowana jest w nadkolu, na razie nie wypuszczałem jej na zewnątrz ze względu na idącą zimę.. mówta co chceta ale dmucham na zimne
  czerwona rura schowana jest w nadkolu, na razie nie wypuszczałem jej na zewnątrz ze względu na idącą zimę.. mówta co chceta ale dmucham na zimne  na lato mam juz patent ,
 na lato mam juz patent , 
a to efekt finalny
 zostało odgrodzić mi stożek od komory silnika, i wyprofilować rurę centralnie w środek stożka, ale to jutro..
						- Modzelitto
- fanatyk nissana
a czym będziesz odgradzał? i czy ciąłeś coś w budzie żeby przeciągnąć tą rurę czy wykorzystałeś istniejący otwór? 

Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
						Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs

Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Podłączę się pod pytanie Sajmoona.
I zdradź coś o patencie letnim, chętnie przeczytam coś ciekawego na ten temat.

I zdradź coś o patencie letnim, chętnie przeczytam coś ciekawego na ten temat.

Podróże małe i duże
Ja do odgradzania wziąłbym PC (poliwęglan) łatwo się go obrabia i kształtuje ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)

![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
					Ostatnio zmieniony 2014-01-17, 21:12 przez janusz, łącznie zmieniany 1 raz.

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Patent letni to raczej nic szczegolnego, rura jest puszczona seryjnym otworem w nadkole, musialem go rozciac na otwor okolo 77mm bo taka srednice ma ta rurka , ale jest swietna bo fajnie sie rozciaga, i latwo sie ja modeluje, rura jest prawie przy halogenie skierowana w strone czarnej zaslepki w zderzaku, na lato, chce zrobic cos w stylu otwierania tej zaslepki, czyli wytne ja i nawierce mocowania aby w ladne pogodne dni sciagac i dostarczac jeszczew wiecej zimnego powietrza a na mokre deszczowe dni bede po prostyl przykrecal ta zaslepke spowrotem, niby nic wielkiego ale dla mnie bezpieczenstwo silnika jest najwazniejsze,  co do odgradzania to bede chcial uzyc po prostu szablonu z blachy wkrecone w bude i do tego cos termicznego do srodka  albo skorzystam z podpowiedzi Janusza i wykorzystam PC chyba ze znajde kogos kto mi to odleje z laminatu gotowa forme
 albo skorzystam z podpowiedzi Janusza i wykorzystam PC chyba ze znajde kogos kto mi to odleje z laminatu gotowa forme 
@@ Mały up Gajgerki na miejscu dzięki mojej narzeczonej i teścia
 Gajgerki na miejscu dzięki mojej narzeczonej i teścia  ponieważ sam nie mam czasu aby to zamontować ze względu na poligon to moja narzeczona postanowiła mi zrobić niespodziankę
 ponieważ sam nie mam czasu aby to zamontować ze względu na poligon to moja narzeczona postanowiła mi zrobić niespodziankę  zdjęcia robione kalkulatorem więc sorki za jakość
 zdjęcia robione kalkulatorem więc sorki za jakość  

albo skorzystam z podpowiedzi Janusza i wykorzystam PC chyba ze znajde kogos kto mi to odleje z laminatu gotowa forme
@@ Mały up
 Gajgerki na miejscu dzięki mojej narzeczonej i teścia
 Gajgerki na miejscu dzięki mojej narzeczonej i teścia  ponieważ sam nie mam czasu aby to zamontować ze względu na poligon to moja narzeczona postanowiła mi zrobić niespodziankę
 ponieważ sam nie mam czasu aby to zamontować ze względu na poligon to moja narzeczona postanowiła mi zrobić niespodziankę  zdjęcia robione kalkulatorem więc sorki za jakość
 zdjęcia robione kalkulatorem więc sorki za jakość  

właśnie , toć to działało przed chwilą  chyba cały imageshack padł, zaraz właduje gdzie indziej
 chyba cały imageshack padł, zaraz właduje gdzie indziej  , ja myślałem nad słupkiem, zastanawiałem się czy nie pociąć kratek nawiewu itp , ale jednak tutaj mi sie podobają najbardziej
 , ja myślałem nad słupkiem, zastanawiałem się czy nie pociąć kratek nawiewu itp , ale jednak tutaj mi sie podobają najbardziej 

chyba cały imageshack padł, zaraz właduje gdzie indziej
 chyba cały imageshack padł, zaraz właduje gdzie indziej  , ja myślałem nad słupkiem, zastanawiałem się czy nie pociąć kratek nawiewu itp , ale jednak tutaj mi sie podobają najbardziej
 , ja myślałem nad słupkiem, zastanawiałem się czy nie pociąć kratek nawiewu itp , ale jednak tutaj mi sie podobają najbardziej 

ni ma  tam był wkomponowany przełącznik LPG
 tam był wkomponowany przełącznik LPG  a że nie ma LPG to i dziurka została
 a że nie ma LPG to i dziurka została 

tam był wkomponowany przełącznik LPG
 tam był wkomponowany przełącznik LPG  a że nie ma LPG to i dziurka została
 a że nie ma LPG to i dziurka została 
						Napisz do kolegi Marlos90 - on powinien mieć taką zaślepkę  - Ja z taką dziurą na konsolecie długo bym nie wytrzymał
 - Ja z taką dziurą na konsolecie długo bym nie wytrzymał ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)

- Ja z taką dziurą na konsolecie długo bym nie wytrzymał
 - Ja z taką dziurą na konsolecie długo bym nie wytrzymał ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
						pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_