[N14] Zdejmowanie kierownicy
Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik
[N14] Zdejmowanie kierownicy
ludzie jak zdjąć kierownicę ?
wytłumaczcie mi to w jakiś "łopatologiczny" sposób
zdjąłem osłonę i plastik od klaksonu, jak zobaczyłem to co tam jest blaszyskami zabudowane to zbladłem.
Czy trzeba to jakoś demontować czy jest jakiś sposób aby to "obejść" i zabrać się tylko do nakrętki trzymającej kółko ?
wytłumaczcie mi to w jakiś "łopatologiczny" sposób
zdjąłem osłonę i plastik od klaksonu, jak zobaczyłem to co tam jest blaszyskami zabudowane to zbladłem.
Czy trzeba to jakoś demontować czy jest jakiś sposób aby to "obejść" i zabrać się tylko do nakrętki trzymającej kółko ?
Ostatnio zmieniony 2012-09-09, 11:52 przez Skazony, łącznie zmieniany 1 raz.
- alfabox
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Skazony, tutaj masz skan z serwisówki i sposoby ściągania każdego typu kiery.
Jeśli masz trzyramienną to od spodu śrubokrętem wyczujesz zatrzask króry trzeba uwolnić,przy czteroramiennej jest śrubka którą musisz odkręcic,też od spodu.Do ściagania powinien być ściągacz,ale wystarczy wsiąść za kierę podeprzeć ją dobrze kolanami od spodu i przy pomocy dobrego punktaka i młotka stuknąć w oś kiery,powinna wyskoczyc

Jeśli masz trzyramienną to od spodu śrubokrętem wyczujesz zatrzask króry trzeba uwolnić,przy czteroramiennej jest śrubka którą musisz odkręcic,też od spodu.Do ściagania powinien być ściągacz,ale wystarczy wsiąść za kierę podeprzeć ją dobrze kolanami od spodu i przy pomocy dobrego punktaka i młotka stuknąć w oś kiery,powinna wyskoczyc

[N14] Wymiana kierownicy Sunny GTi
WItam ,
Jak zdjąć kierownice? tzn odkręcilem głowną śrubę i za boga nie mogę sciągnać kierownicy.. Czy sa gdzies dodatkowe sruby do odkręcenia ?
Jak zdjąć kierownice? tzn odkręcilem głowną śrubę i za boga nie mogę sciągnać kierownicy.. Czy sa gdzies dodatkowe sruby do odkręcenia ?
Ostatnio zmieniony 2011-12-08, 10:42 przez BTB, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładnie siła razy moc
, zaznacz sobie tylko jakimś punktakiem położenie kierownicy względem ośki
, możesz wstrząsowo młotkiem gumowym popukać 

Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER