Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
no spokoo, to czaie, tylko w Primie mam całe wkłady do żarówek, i zastanawiam sie jaką oprawke idzie zamontować w tych wkładach, żeby wyglądało jakoś i się trzymało
Dzieki koledzy za podpowiedzi ale powoli na spokojnie Pewne rzeczy sa dla mnie na razie priorytetem takie jak swap silnika pozniej przyjdzie pora na co innego a z tymi lampkami nie glupi pomysl Co do przeciwglowych po przerobce mozna by sprobowac za adoptowac np z opla corsy c w tylni zderzak na dole tak jak sa u nas przednie....
ja jak rozlozylem moje sri to stwierdzam ze duzo oleju schodzilo przez prowadnice i uszczelniacze, dodatkowo musze powiedziec ze pierscienie, a zwlaszcza zamki na uszczelniajacym sa do dooopy, mysle ze ladnie poleczyc deh i zrobic retune i bedzie taniej jak vvl
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
Tez podejrzewam uszczelniacze , i napewno oring na apracie zaplonowym Ja zaryzykuje jednak z tym swapem ) A Deha zawsze mozna zrobic i trzymac w garazu
tego deha odkupie za flaszke:D
nie tyle uszczelniacze co prowadnice i gniazda, zwlaszcza wydechowe,
a przy remoncie polecam wymiane tlokow na te z p10gt lub sunny gti, szersze pierscienie i na moje oko lepsze zamki=lepsze uszczelnienie
Ad@mus ja właśnie stawiałem na część wydechową bo: świece czyste, kompresja jest, oleju w płynie chłodniczym brak, bąków nie puszcza, a olej znika Jedyny objaw to to, że olej trochę wali spalinami i wachą.....
Emu89 przygarnę Twój silnik, jak będziesz robił SWAPa
http://motosanok.pl/viewtopic.php?t=543&highlight=nismo jedna jest tutaj zobacze bo on ciezko z czasem stoi chodz mieszka klatke obok bardzoooo rzadko na siebie wpadamy , praca studia chlopak zalatany . Ale postaram sie cyknac jakies fotki naszych dwoch aut jak tylko bedzie mozliwosc
Zakupiony kolektor od kolegi Spokojnego )
[ Dodano: 2014-02-24, 21:55 ]
Dzisiaj sasiad dal mi prowadzic swojego Pulsara emocje nie do opisania po wcisnieciu gazu Fotki nie wyszly bo jak wrocilismy bylo juz ciemno a robione telefonem ///
Za wydech wezme sie dopiero kolo kwietnia lub pozniej zalezy jak bedzie z kasa na razie jeszcze musze skompletowac tlumiki i pomierzyc rury i policzyc kolanka ile bede potrzebowal na caly wydeh , w tym tygodniu jade jeszcze po sr20ve wiec nie wydole ze wszystkim na raz
ooooooooooo no to sie grubo łapiesz za robote
w sprawie kolan i tlumikow napisz do Maca, ma opanowane wydechy do perfekcji: http://www.klinika-japonczyka.pl/
Hmmm plany sa obecnie wlozyc sr20ve zrobi caly wydech jakies dobre kolo , pozniej etap blacharski ogarnac cala blache i oklejic folia zobaczymy jak wszystko bedzie szlo dalej bede kombinowal cos z dolotoem itp ale to wyjdzie pozniej wszystko w praniu