a ja jak przyjedziesz nim na spotaTomyDDC pisze:myślałem o tym, no ale dopiero w weekend tam popatrze na to, wczesniej nie bedzie czasu raczej... ale juz sie nie moge doczekać kiedy zaczne cos przy nim robic
[ 200SX] [S14A] Silvia by TomyDDC
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Sprzedam 200sx s13
viewtopic.php?p=396678#396678
- TomyDDC
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Nie, to nie jest ten co 2 był gratis...
Kupiłem go troche taniej i z opłatami w cenie ale wart jest tej kasy.
Nie jest to golf czy astra, której cena leci co roku w dół. S14a ceny spadły już ile miały i teraz już się utrzymują.
Dziś w planie swiece, filtry, czyszczenie przeplywki i przepustnicy jak starczy czasu. może uda się zamontować wskaźnik doładowania.
Kupiłem go troche taniej i z opłatami w cenie ale wart jest tej kasy.
Nie jest to golf czy astra, której cena leci co roku w dół. S14a ceny spadły już ile miały i teraz już się utrzymują.
Dziś w planie swiece, filtry, czyszczenie przeplywki i przepustnicy jak starczy czasu. może uda się zamontować wskaźnik doładowania.
DDC-Performance
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
...nie wiem czemu, ale akurat ta zieleń na 200'tce za*ebiście mi się wkręca
-=MY GREEN HORNET=-
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
Mi tak samo...sam kolor mi nie podchodzi, ale na Racingu wyglada cudnieHahkuh pisze:...nie wiem czemu, ale akurat ta zieleń na 200'tce za*ebiście mi się wkręca
Sprzedam 200sx s13
- TomyDDC
- fanatyk nissana
- Kontakt:
33zł/sztbombel pisze:TomyDDC ile świeczki kosztowały?
a awatar zmienie na dniach
[ Dodano: 2013-03-23, 18:52 ]
Kilka fotek przy wymianie świec:
Świece nieco czarne, po wymianie obroty się ustabilizowały, silnik pracuje równiutko. Po rozgrzaniu przegazowałem go kilka razy do 7000rpm i na śniegu pojawiła się masa czarnego pyłu...
Jednak po kilku razach już coraz mniej. Wydaje mi się, że to przez to, że auto stało, potem nie przepalało na starych świecach, a w trasie jechałem nie więcej niż 2500rpm. Później już czerń się ni e pojawiła.
Przepływka wyczyszczona, filtr paliwa i powietrza wymieniony. Teraz muszę się zająć hamulcami, chociaż wydaje mi się, że tarcze mam powymieniane bo nawet rdzy bardzo na nich nie ma i klocki grube.
DDC-Performance
Widać porządne auta, że do nich ludzie wracają . Powodzenia w modach!
www.Ecu-Tune.pl
Sprzedaż, Montaż, Pomiary AFR, Strojenie
Sprzedaż, Montaż, Pomiary AFR, Strojenie
- TomyDDC
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Wczoraj walczyłem z hamulcami. wymontowałem wszystkie zaciski i niestety do wymiany mam tylne tłoczki bo są mocno skorodowane i się blokują. Co do przednich, to udało mi się wyjąć z każdego po 3 tłoczki. czwarte stoją i na razie nie mam pomysłu za bardzo jak je pokonać nieniszcząco.
Nie oriętuję się jaka cena jest tłoczka na przód bo byćmoże nie ma sensu ich ratować tylko wymienić na nowe.
Teraz zaciski idą do gruntownego czyszczenia i malowania. Spróbuję pomalować je zwykłym lakieram bo z tego co się orientuję to temperatura ich nie jest aż tak wysoka więc lakier nie powinien się łuszczyć. Czas pokaże.
po przeglądzie reszty gratów okazuje się ze mam nowe tarcze, nowe klocki, podejrzewam, że nowe tłoczki w przednich zaciskach i nowe amortyzatory z tyłu bo nawet jeszcze metki są.
Najlepszą wiadomością z wczoraj jest to, że po zakręceniu kołami bez zacisków jest idealna cisza co świadczy o tym że wycie nie pochodzi z łożyska
Teraz trzeba te hamulce ogarnąć + kilka modyfikacji przy okazji i będzie pięknie.
Fotki niebawem.
Nie oriętuję się jaka cena jest tłoczka na przód bo byćmoże nie ma sensu ich ratować tylko wymienić na nowe.
Teraz zaciski idą do gruntownego czyszczenia i malowania. Spróbuję pomalować je zwykłym lakieram bo z tego co się orientuję to temperatura ich nie jest aż tak wysoka więc lakier nie powinien się łuszczyć. Czas pokaże.
po przeglądzie reszty gratów okazuje się ze mam nowe tarcze, nowe klocki, podejrzewam, że nowe tłoczki w przednich zaciskach i nowe amortyzatory z tyłu bo nawet jeszcze metki są.
Najlepszą wiadomością z wczoraj jest to, że po zakręceniu kołami bez zacisków jest idealna cisza co świadczy o tym że wycie nie pochodzi z łożyska
Teraz trzeba te hamulce ogarnąć + kilka modyfikacji przy okazji i będzie pięknie.
Fotki niebawem.
DDC-Performance
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Co do zacisków to wrzuć je na auto, poprzednio zakonserwuj wymień w nich gumki (tych trzech które udało się zdemontować)... Po wrzuceniu na auto zblokuj dwa co są naprzeciwko siebie jakąś długą nasadką a ten trzeci np. Dużą Żabka, no i pompuj aż ten 4-rty wyskoczy
Ostatnio zmieniony 2013-04-08, 09:16 przez Coobcio, łącznie zmieniany 1 raz.
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
- TomyDDC
- fanatyk nissana
- Kontakt:
tłoczkzi wyjęte, jednak chyba trzeba będzie te 2 nowe zakupić. Trochę są sfatygowane... Może w ten weekend powalczę z czyszczeniem zacisków z rdzy i przygotuję do malowania. Przy dobrych wiatrach za tydzień powinny być już skończone hamulce.
W między czasie planuję powoli montaż CarPC z Focusa, Turbo timera i climatronic.
W między czasie planuję powoli montaż CarPC z Focusa, Turbo timera i climatronic.
DDC-Performance
A Focusa zostawiles i masz jako daily car czy sprzedales?
Sprzedam 200sx s13