sorry za język ,ale ja chyba kuźwa zawsze mam pod górkę...co jedno zrobię,żeby trzymało pion i poziom,to drugie wyłazi i wkurza. Od czego dobrać taką chłodnicę ? (o ile jest potrzebna)

Moderator: janusz
Thx Dylson za szybką odpowiedz,czyli taką mam znaleźć ? ok,jeszcze jedno pytanie z serii głupich...czy jak nie założę tej chłodnicy ,to pompę wspomagania w najbliższym czasie będę musiał wywalić na szrot ? co prawda nie zauważyłem ,żeby wspoma chodziła ciężej,ale do ideału jej brakuje spoooro,ze 2 miechy temu miałem okazję siedzieć za sterami infiniti rocznik 96 i tam wspomaganie było takie,że ,,klękajcie narody,,małym palcem tylko człowiek dotykał i morda się cieszyładylson pisze:A 32 QX po lifcie mial chlodnice oleju wspomagania.
Ok,tak też uczyniędylson pisze:Tak szukaj takiej chlodnicy powinno wszystko pasowac, chociaz wersja us nie miala takiej chlodnicy.
Infiniti i nissan to dwie inne marki mimo, ze ten sam koncern. I30 (Zakladam ze o tym modelu pisales) mimo iz blizniacze z a32 celuje w wyzsze polki. Zmierzam do tego, ze tam wspomaganie moze po prostu z fabryki byc mocniejsze. Zmien olej w wspomaganiu a najlepiej wsiadz do innej maximy i porownaj.
Temat w połowie ogarniętymaximastegna pisze:ja mam wersje usa 96r i mam chlodnice wspomagania. w sumie to moja druga maxi usa i w poprzedniej 95r. rowniez taka chlodniczke mialem. u mnie wspomaganie chodzi bardzo ladnie . jak pisales o infiniti jednym palcem moge nia krecic w pelnym zakresie.
napięcie paska jest prawidłowe,pasek nowy...to pompa daje przysłowiowego ,,ciała,,maximastegna pisze:a moze cos z paskiem od pompy masz nie tak? zobacz czy dobrze naciagniety. mam znajomego ktoremu sie pasek slizgal i przez to mu jak krecil kiera przeskakiwalo. wymienil na nowy i ok.
Temat wspomy całkowicie ogarniętydylson pisze:Tak szukaj takiej chlodnicy powinno wszystko pasowac, chociaz wersja us nie miala takiej chlodnicy.
Infiniti i nissan to dwie inne marki mimo, ze ten sam koncern. I30 (Zakladam ze o tym modelu pisales) mimo iz blizniacze z a32 celuje w wyzsze polki. Zmierzam do tego, ze tam wspomaganie moze po prostu z fabryki byc mocniejsze. Zmien olej w wspomaganiu a najlepiej wsiadz do innej maximy i porownaj.
Vitay WaldWald pisze:Mógłbyś przybliżyć temat? Ja od zawsze mam takie uczucie ze to powinno lepiej działać.caffeini pisze: Temat wspomy całkowicie ogarniętyjak się okazało pompa w Infiniti I30 i w Maximie 98 Us jest taka sama,problemem było ustawienie ciśnienia na pompie,tak przynajmniej mówił fachowiec