Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

P11 Primera 2.0 130Km 1997 Autoalarm centralka

Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol

amper
nowy na forum

P11 Primera 2.0 130Km 1997 Autoalarm centralka

Post autor: amper » 2011-07-26, 20:11

Witam was bardzo serdecznie

Mam mały problem. Stałem się posiadaczem Nissana Primery z 1997r. P11 wcześniejszym moim samochodem był Nissan almera 1998 r. Mam problem z centralnym zamkiem. Nigdzie nie mogę znaleźć pomocy.

Mianowicie

Tak jak w Almerze Primera ma alarm na pilot który zamyka i otwiera drzwi przy naciśnięciu na pilocie przycisku. W mojej primerze nie działa zamykanie drzwi. Ktoś coś pokombinował bo zaraz koło sterownika pod stopami kierowcy zauważyłem przełącznik który jak przełączę wyłącza mi sygnał dźwiękowy. Nie wiem co zrobić z tym fantem. Zamki działają tylko z kluczyka. Pilot jest ustawiony i kontaktuje( włącza sygnał dźwiękowy i uzbraja alarm).Słyszałem ze możne to być problem wąski kabli. Gdzie znajduje się przekaźnik, sterownik. Czy któryś z Państwa mógłby jakoś mi doradzić. Prosiłbym o schemat instalacji autoalarmu( Znalazłem schemat ale niema uwzględnionego centralnego zamka). Czy sterownik z almery podejdzie do primery??

Zaglądałem do książki serwisowej i znalazłem książeczkę od autoalarmu "PRESTIGE" nie wiem czy to komuś pomoże

Sorka jestem nowy jak powtórzyłem posta przepraszam to akt desperacji

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”