Witam użyłem szukajki poczytałem na internecie i zgłupiałem.
Pacjent to A32 1997r 2.0 V6 146 tys przebiegu olej obecnie zalany jest nie znany .
Miałem zalać syntetyk 5w40 ale pomysłem że poczytam i poradzę się obeznanych w temacie.
Podobno silniki VQ nie lubią syntetyków ?
Co zalać i ile wchodzi oleju ?
[A32] Jaki olej do 2.0 V6
Moderator: janusz
[A32] Jaki olej do 2.0 V6
Chciałbym zostać w przyszłości Św. Mikołajem no bo Św. Mikołaj zna wszystkie adresy niegrzecznych dziewczynek.
Osobiście na Twoim miejscu zalałbym go półsyntetykiem, tym bardziej że nie masz wiedzy co jest teraz zalane.
Jeśli chodzi zaś o markę, to sam musisz zdecydować ile kasy chcesz wydać. Ja obecnie jeżdżę na Valvoline 10W60 po przesiadce z Shell Helix 10W-40
Wystarczy Ci bańka 4l u mnie z tego co pamiętam to wchodzi około 3,8l
Jeśli chodzi zaś o markę, to sam musisz zdecydować ile kasy chcesz wydać. Ja obecnie jeżdżę na Valvoline 10W60 po przesiadce z Shell Helix 10W-40
Wystarczy Ci bańka 4l u mnie z tego co pamiętam to wchodzi około 3,8l
└(-.-)┘┌(-.-)┘┌(-.-)┐└(-.-)┐
Podobno silniki VQ nie lubią syntetyków ? ]
Te silniki powinny chodzić na full syntetyku kolego. Jeżeli nie wiesz jaki był wcześniej olej to Szalony dobrze napisał lej pół syntetyk.
Te silniki powinny chodzić na full syntetyku kolego. Jeżeli nie wiesz jaki był wcześniej olej to Szalony dobrze napisał lej pół syntetyk.
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...