[N14] Zmiana licznika na wersję z obrotomierzem

Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik

Awatar użytkownika
Skazony
fanatyk nissana
Posty: 481
Rejestracja: 2009-12-13, 11:05
Lokalizacja: \=l=/

Post autor: Skazony » 2014-10-16, 22:11

o kurde - to może być problem :/
N14 -> teraz 323f BJ
Obrazek

Awatar użytkownika
Zielkq
fanatyk nissana
Posty: 3575
Rejestracja: 2012-05-31, 09:31
Lokalizacja: Vratislavia
Kontakt:

Post autor: Zielkq » 2014-10-16, 22:34

To nie pomoże?
viewtopic.php?p=199941#199941

Pozdrawiam
Dolnośląska Grupa NissanZone
Czarno-Biała: WP11-120 SRI WAGON
Podróże małe i duże: Podróże małe i duże

Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."

Awatar użytkownika
Skazony
fanatyk nissana
Posty: 481
Rejestracja: 2009-12-13, 11:05
Lokalizacja: \=l=/

Post autor: Skazony » 2014-10-16, 22:41

ale to troszkę inne zegary :/
w tym temacie było o zegarach z linką
a w tamtym jest o zegarach w wersji bez linki
N14 -> teraz 323f BJ
Obrazek

Awatar użytkownika
Mislav
wiem o czym pisze
Posty: 66
Rejestracja: 2014-03-26, 20:40
Lokalizacja: Klonowa

Post autor: Mislav » 2014-10-16, 22:42

Zielkq, dzięki, w sobotę od rana będę męczył. Jak coś się zgłoszę tutaj z problemem (wiem, że będzie na pewno :))

[ Dodano: 2014-10-16, 23:43 ]
Teraz to mnie dobijacie :D

Awatar użytkownika
Skazony
fanatyk nissana
Posty: 481
Rejestracja: 2009-12-13, 11:05
Lokalizacja: \=l=/

Post autor: Skazony » 2014-10-16, 22:54

Mislav, napisz coś więcej o swojej nysce
rocznik, silnik itp (choć tu się domyślam ze 1.4 i wersji lx) ale czy gaźnik masz czy wtrysk

będzie łatwiej ;)
N14 -> teraz 323f BJ
Obrazek

Awatar użytkownika
Zielkq
fanatyk nissana
Posty: 3575
Rejestracja: 2012-05-31, 09:31
Lokalizacja: Vratislavia
Kontakt:

Post autor: Zielkq » 2014-10-16, 23:06

To klops, nie doczytałem...
Dolnośląska Grupa NissanZone
Czarno-Biała: WP11-120 SRI WAGON
Podróże małe i duże: Podróże małe i duże

Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."

Awatar użytkownika
Mislav
wiem o czym pisze
Posty: 66
Rejestracja: 2014-03-26, 20:40
Lokalizacja: Klonowa

Post autor: Mislav » 2014-10-17, 08:43

Skazony, 1.4 gaźnik na podciśnieniu, rocznik 92 ;) Coś wymyślę może jutro.

Awatar użytkownika
Skazony
fanatyk nissana
Posty: 481
Rejestracja: 2009-12-13, 11:05
Lokalizacja: \=l=/

Post autor: Skazony » 2014-10-17, 10:54

no to masz linkę czyli zgłoś się do scubzik'a może on ma jakies materiały
N14 -> teraz 323f BJ
Obrazek

Awatar użytkownika
scubzik
fanatyk nissana
Posty: 3432
Rejestracja: 2009-12-09, 22:56
Lokalizacja: TrzyKorony

Post autor: scubzik » 2014-10-20, 15:18

Mislav, korzystałem niestety z fotek z tego tematu .. nie mam niestety zachowanego tego materiału .. ale prosta rzecz ..
Wyjmujesz stare zegary a na nich jest na ścieżkach opis pinów .. (trzeba jechać po ścieżkach palcem, ale da radę wykminić cood czego). Przepinasz piny tak aby pasiły do nowych zegarów i już .. bez filozofii .. Co do obrotomierza .. to jest napisane jak podpiąć.. a kostka jest pod maską po stronie kierowcy , po prawej stronie od gaźnika ..
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"

Awatar użytkownika
Mislav
wiem o czym pisze
Posty: 66
Rejestracja: 2014-03-26, 20:40
Lokalizacja: Klonowa

Post autor: Mislav » 2014-10-21, 21:04

Mógłby ktoś wrzucić fotkę tej wtyczki gdzie mam się wpiąć?
Mam tylko z 2 kablami luźną, z czarnym i czarnym z czerwonymi paskami.
Reszta działa tylko sygnału do obrotka nie mogę ogarnąć.

Awatar użytkownika
scubzik
fanatyk nissana
Posty: 3432
Rejestracja: 2009-12-09, 22:56
Lokalizacja: TrzyKorony

Post autor: scubzik » 2014-10-28, 13:23

Mislav, pisałem Ci na PW .. jak nie możesz jeszcze zidentyfikować to zrobię Ci fotkę kostki u mnie
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"

Awatar użytkownika
Mislav
wiem o czym pisze
Posty: 66
Rejestracja: 2014-03-26, 20:40
Lokalizacja: Klonowa

Post autor: Mislav » 2014-10-28, 14:07

scubzik, Podłączyłem już wszystko, teraz mam inny problem. Temat jest w dziale Sunny :)

[ Dodano: 2014-10-31, 12:33 ]
Od czego są te przewody SW?
W zegarach z obrotomierzem mam z wtyczki wychodzący taki kabel, ale w wiązce z auta nie. Znaczy się jest czarny i żółty(zielony? nie pamiętam dokładnie), czarny mam a tego 2 nie :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zrób To Sam”