[P11/WP11] Sonda
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P11/WP11] Sonda
Witam.
Mam taki mały problem z moim gietekiem. Na zimnym, po wciśnięciu sprzęgła gaśnie. Na ciepłym nie odpalę go bez przygazówki. Myślałem, że może się zalewa, poza tym szybko przełączał się na gaz więc zajrzałem do gazownika. Na kompie mapy PB i LPG są identyczne. Tylko, że sonda reaguje dopiero od kilku tyś obrotów, coś ok 3k. Czy sonda jest już na wykończeniu i czy ma ona wpływ na gaśnięcie?
Mam taki mały problem z moim gietekiem. Na zimnym, po wciśnięciu sprzęgła gaśnie. Na ciepłym nie odpalę go bez przygazówki. Myślałem, że może się zalewa, poza tym szybko przełączał się na gaz więc zajrzałem do gazownika. Na kompie mapy PB i LPG są identyczne. Tylko, że sonda reaguje dopiero od kilku tyś obrotów, coś ok 3k. Czy sonda jest już na wykończeniu i czy ma ona wpływ na gaśnięcie?
Sonda nie ma wpływu na gaśnięcie.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Sonda zanim zacznie pracować, musi się dobrze wygrzać
Zresztą - w jaki sposób dokonujesz pomiaru sondy?
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Chciałbym zobaczyć ten pomiar.
Z autopsji - u mnie auto jeździło i odpalało normalnie bez sondy - zarówno na ciepłym jak i na zimnym silniku.
A to, że sonda tak pokazuje może oznaczać jedno - ubita jedna z grzałek. Na próbę zamień miejscami białe przewody we wtyczce i zobacz co się stanie.
Z autopsji - u mnie auto jeździło i odpalało normalnie bez sondy - zarówno na ciepłym jak i na zimnym silniku.
A to, że sonda tak pokazuje może oznaczać jedno - ubita jedna z grzałek. Na próbę zamień miejscami białe przewody we wtyczce i zobacz co się stanie.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
subbas, jak nowa to NGK lub Denso. Możesz też kupić używany OEM