[300ZX] Z31 3.0 N/A - problem z przepływomierzem

Awatar użytkownika
NadiR
fanatyk nissana
Posty: 677
Rejestracja: 2009-12-09, 11:47
Lokalizacja: stamtąd

[300ZX] Z31 3.0 N/A - problem z przepływomierzem

Post autor: NadiR » 2016-03-20, 19:03

Wóz normalnie odpala, ale po podpięciu wtyczki do przepływki zaczyna się dławić i po chwili gaśnie. Zapewne steruje ona paliwem i nie wiem czy da się to jakoś naprawić? czy szukać sprawnej...

Dzięki.

wojtus
stały bywalec
Posty: 113
Rejestracja: 2013-01-13, 21:00
Lokalizacja: bb

Post autor: wojtus » 2016-03-20, 20:51

Sama diagnostyka opisana w manualu VG30E Z31...
Jeśli pracuje bez, to na ekstremalnie bogatej mieszance, na zimno potrafi zalać silnik.
Inne objawy? Zawory - krokowce pracują?
Na zmianę kąta zapłonu jak reaguje?
Dolot szczelny?

Awatar użytkownika
NadiR
fanatyk nissana
Posty: 677
Rejestracja: 2009-12-09, 11:47
Lokalizacja: stamtąd

[300ZX]

Post autor: NadiR » 2016-03-20, 21:13

Jutro powalczę ponownie, ale miałem problem z zapłonem właśnie. W końcu udało się ustawić i zapalił.
Ostatnio zmieniony 2016-03-20, 21:16 przez NadiR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mały v8
doświadczony forumowicz
Posty: 239
Rejestracja: 2016-03-21, 19:35
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: mały v8 » 2016-04-06, 07:27

U mnie w pierwszej Maximie J30 było identycznie. Pierwszy raz udało mi się wyczyścić przepływomierz. Lejesz nitro w pistolet lakierniczy , i przedmuchujesz przepływkę , tylko nie zdejmuj siatek. Z rok pochodziła, za drugim razem musiałem wymienić.

Awatar użytkownika
NadiR
fanatyk nissana
Posty: 677
Rejestracja: 2009-12-09, 11:47
Lokalizacja: stamtąd

Post autor: NadiR » 2016-04-06, 09:08

Na szczęście dorwałem używaną przepłwykę i jak ręką odjął ;)
Ale dzięki za radę, stara została, więc może uda się jeszcze ją wskrzesić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Serie Z, ZX, SX”