Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[N14] Gaśnięcie na wolnych obrotach

Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik

Jopek
nowy na forum

[N14] Gaśnięcie na wolnych obrotach

Post autor: Jopek » 2010-03-08, 13:58

Witam.Szukam rady u Was bo u innych nieco trudno.Mam problem z gaśnięciem na wolnych obrotach na benzynie oraz z dławieniem się przy przyśpieszaniu.Na gazie ok.Benzynę używam do odpalenia i od czasu do czasu aby się na gaz nie pogniewała.Poradżcie od czego zacząć.Warunki polowe bo parkuję pod chmurką.Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2010-03-08, 23:27 przez Jopek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
alfabox
fanatyk nissana
Kontakt:

Re: Problem;gaśnie

Post autor: alfabox » 2010-03-08, 16:39

Jopek pisze:Witam.Szukam rady u Was bo u innych nieco trudno.Mam problem z gaśnięciem na wolnych obrotach na benzynie oraz z dławieniem się przy przyśpieszaniu.Na gazie ok.Benzynę używam do odpalenia i od czasu do czasu aby się na gaz nie pogniewała.Poradżcie od czego zacząć.Warunki polowe bo parkuję pod chmurką.Pozdrawiam.
Rozumie że gaźnik.Jeśli tak to czyszczenie gaźnika,sprawdź czy na elektrodyszy wolnych obrotów jest napięcie i czy nie masz gdzieś nieszczelnych wężyków podciśnieniowych.Co do dławienia przy przyspieszaniu to padł pewnie tłoczek pompki przyspieszenia i (nie sika) do gardzieli podczas wciskania gazu.Tłoczków pompki przyspieszacza szukaj >>Tutaj<<
Jeśli nie mają na stronie to napisz do nich :mrgreen:
ObrazekObrazek

Jopek
nowy na forum

Post autor: Jopek » 2010-03-08, 16:53

Dzięki za już.Do gażnika przychodzi kilka wtyczek;która to?Wężyki mam wymieniac tylko ta pogoda.Na oko są niezłe a co na oko to wiadomo.A jak sprawdic to napięcie;przy włączonym zapłonie mam rozumiec.A tłoczek to chyba trudniej.Pozdro

Awatar użytkownika
alfabox
fanatyk nissana
Kontakt:

Post autor: alfabox » 2010-03-08, 17:20

Na niebiesko oznaczony elektrozawór dyszy wolnych (wtyczka z 2-ma stykami) na włączonym zapłonie.Na zielono tłoczek pompki wzbogacającej i dysza "szprycy"
Po zdjęciu pokrywy z filtra powietrza i wciskaniu gazu/ciągnięciu za linkę gazu powinno być wtrtyskiwane paliwo do gardzieli.Obrazek

[ Dodano: 2010-03-08, 17:28 ]
Sorki,pojedynczy przewód napięcie pomiędzy nim a masą :!:
ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sunny / 100NX”