Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
Witam forumowiczów ma ktoś może wiedzę czy tłoczek w zacisku przednim chowa sie Na równo z obudową Pytam bo nie mogę sobie poradzić z wymianą klocki + tarcza co mnie strasznie irytuje przy tak prostej czynności tarcza ma dobrą grubość po wciśnięciu tłoczka okazuje sie ze zacisk nie obejmuje klocków nie da rady go tam wcisnąć a tłoczek dalej się już nie chowa a może za grube klocki
Danlei, ja biorę kawałek deseczki, młotek i dwa klucze - 17 i 19. Deseczkę kładę na tłoczku, na to młotek, a klucze zapieram o młotek i zacisk - po lewej i prawej stronie. Potem się zapierasz i ciągniesz klucze i ładnie wchodzi
danlei pisze:czy tłoczek w zacisku przednim chowa sie Na równo z obudową
Tak.
Generalnie hardcorowe sposoby koledzy proponują, to dorzucę i nasz - póki z Tomusiem nie dorobiliśmy się profi zestawu do wkręcania tłoczków - to doskonale sprawdzał się zwykły ścisk stolarski
Tłoczek nie chował sie dla tego że było tam pełno syfu oczyściłem gumę tłoczek i uszczelkę i wszystko oki ale to tak dla potomności piesze watro to rozebrać i wyczyścić .