Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Podajcie tez zblizone koszty kupna/montażu jeśli mozecie

Moderatorzy: Seba WWA, sergiej
Interesująca informacja, nie wiedziałem o takiej możliwości.Coobcio pisze:A ja przede wszsytkim polecam sprzęgło z 1,6 ma większą tarczę oraz docisk tzn o średnicy 190mm - pasuje PnP i jakiej firmy by nie było zniesie więcej niż oryginał 180mm...
Osobiście polecam w takiej kolejności: Exedy, Aisin, Daikin, NKK, Sachs (LUK), ..., Valeo
dokladnie tak jak mowi dr.nismo ...wkladajcie od 1.6 daje rade ...powiem wiecej ja zalozylem uzywane NKK od Coobcia wlasnie i juz z ze 25 tys zrobilem i katowane jest strasznieCoobcio pisze:A ja przede wszsytkim polecam sprzęgło z 1,6 ma większą tarczę oraz docisk tzn o średnicy 190mm - pasuje PnP i jakiej firmy by nie było zniesie więcej niż oryginał 180mm...
Osobiście polecam w takiej kolejności: Exedy, Aisin, Daikin, NKK, Sachs (LUK), ..., Valeo
Czytałem temat o Twoim autku i pisałes cos że trzeba jeszcze koło zamachowe zmieniac, ale mozę ja cos pokręciłem.sergiej pisze:dokladnie tak jak mowi dr.nismo ...wkladajcie od 1.6 daje rade ...powiem wiecej ja zalozylem uzywane NKK od Coobcia wlasnie i juz z ze 25 tys zrobilem i katowane jest strasznieCoobcio pisze:A ja przede wszsytkim polecam sprzęgło z 1,6 ma większą tarczę oraz docisk tzn o średnicy 190mm - pasuje PnP i jakiej firmy by nie było zniesie więcej niż oryginał 180mm...
...i szykuj się na zonkavulture30 pisze:To jeszcze raz. Mam GA14DE, kupuje komplęt sprzęgła do GA16DE, wyciągam stare sprzęgło i wkładam nowe przeznaczone do GA16DE i wszytko gra bez problemu?
Sprzęgło z GA16 podejdzie do GA14, tylko jedno pytanie, po co? Żeby zamulić auto? W GA16 są inne przełożenia niż w GA14. Auto będzie zamulać na sprzęgle z GA16, ale jak ktoś lubi sie bawić to nie mam nic do tego.mimier pisze:vulture30 napisał/a:
To jeszcze raz. Mam GA14DE, kupuje komplęt sprzęgła do GA16DE, wyciągam stare sprzęgło i wkładam nowe przeznaczone do GA16DE i wszytko gra bez problemu?
...i szykuj się na zonkaMoje autko przeszło taki zabieg dziś i niestety ale sprzęgło z Almery GA16 nie podeszło do mojego sunnego GA14
(nie wiem jak to będzie jeśli chodzi o Almerę) Docisk a co za tym i łożysko nie pasowało do koła zamachowego także wymieniłem tylko tarczę a docisk i łożysko zostało stare (dobrze, że te elementy pozostały w idealnym stanie). Tarcza z GA16 nie dociska całą swoją powierzchnią do docisku z GA14 także chciałem poprawić a tylko pogorszyłem