Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
Olej klasy dextron || czerwony,powino litr starczyć niecały,z 800ml,co do wymiany odpinasz przewód powrotny podkładasz coś,na chwilke dosłownie odpalasz auto,bo dlugo raczej niech nie chodzi pompa bez oleju,zalewasz nowym,odpalasy i dolewasz jak zassie,to tak po krótce.
Tym sposobem raczej dobrze nie wymienisz. Trzeba uzupełniać machać kierownicą, spuszczać i tak kilka razy. Ja rok temu kupiłem moją z niewiarygodnie niskim przebiegiem 70.000 (to prawda stała na fabrycznych oponach i fabrycznym rozrządzie). Był problem. Na zimno wspomaganie nie działało. Zalałem PSF firmy comma . W opisie niby zapobiega piszczeniu. Po wymianie z czasem wspomaganie wróciło do normy i po 35.000 nie mam z nim problemu. Tak czy inaczej większość ludzi nie wymienia ani PSF ani oleju w skrzyni i liczy na to że po 10 czy 15 latach zachowują one swoje parametry. Zmieniaj !
PS: Jak już udzieliłem się z radą może SZ P Moderator spojży przychylnie na moje pytanie z ABS ?
Czy jak dokładnie wymienić ten olej? U mnie wspomaganie też ciężko kręci. Zaglądałem pod koreczek i ten płyt taki raczej ciemny/brudny. Patrzyłem kiedyś w almerce to taki ładny czerwoniutki był.