Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
dokładnie znalazł się nowy wałaściciel mojego setupu, mam nadzieje że zadowolony i będzię mu bezawaryjnie służyć Co do nowego turbo , będzie Garrett t3/t4 70mm kompresor, tył 100mm po zewnątrz. Starsza turbina ale powinna dawać radę 500km raczej nie będzie ale mocy nie powinno brakować
Ostatnio zmieniony 2012-02-05, 13:59 przez lukasz84, łącznie zmieniany 1 raz.
Jezli ma byc znosnie cenowo to proponuję zestawa zacisków 2 tłoczkowych z mitsu + tarcza z clio sport 280mm i dobry klocek.
A jak grubo to zaciski 4 tłoczkowy z 300ZX lub S14a
Załóżcie sobie temat o hamulcach bo sie tutaj śmietnik robi, heble łukasz ma zajebiste i nawet przy ostrym upalaniu nie było problemu parokrotnie zatrzymać sie z prędkosci 200km/h, jak beda potrzebne to pewno łukasz w nie zainwestuje. Bo zaczyna sie tutaj bicie piany...
Limon luzik chłopaki próbują coś podpowiedzieć od siebie , każda uwaga jest słuszna Kurde już kilka razy wspominałem że heble naprawdę na nissanie są dobre jak nie bardzo dobre , ręczny również , niedowiarkom będę musiał udowodnić to osobiście a że to komicznie wygląda przy 17'' to fakt i mnie to również kuje w oczy
Co do hebli to będę chyba sprzedawał swoje Brembo jednak z 350Z które miałem na Maxi także ten tego. Mam kolejny projekt do zrobienia więc hamulce jednak pójdą na bok. Te z S14 i Z32 też będą adekwatne do mocy. Te co mam są na tarczy 318mm ale tarcze i tak mają 5x114.3 więc rzeźba by była. Co do tego że te które masz hamują to wiem coś na ten temat. Z 230km/h w swoim Sunnym GTi wielokrotnie na autostradzie hamowałem z vmaxa do 90km/h i żadnego efektu miękkiego hamulca i ich skutecznością też byłem zaskoczony, dupsko tez mi uratowały
ja powiem swoje odczucia, coobcio ma cały set wilwoda, i zeby on rewelacyjnie hamował to bym nie powiedział, łukasza heble przy coobciowych to żyleta... Tak samo mam odczucia w pewnym białym kombi gdzie siedzi 6 tłoczkowy zacisk i carbonowe klocki, i porównując do seryjnych hamulcy z aero 308mm to jakos też rewelacji nie odczułem.
Nie no Limon przesadziłeś trochę powyżej 200km/h myślę że by była różnica ablo jakby parę razy hamowniać w warunkach torowych bo na drodze to Co ma Lukas jest absolutnie wystarczające
NA większej turbinie może okazać się że przy częstym i nagminnym zamykaniu prędkościomierza może okazać się że coś lepszego by się przydało no ale wyjdzie to w praniu
Kur.. myślałem że już zapomniałeś ajj nie mam dobrych wieści zawirowania w życiu prywatnym nie pozwalają mi na żadne większe ruchy z sunnym ale coś cały czas się tam dokupuję najważniejsze to chyba wtryski 740cmm te moje może będą sprawne , turbo burbo foto i na tyle jak się coś ruszy to oczywiście dam znać.
MacGayver pisze:Co do hebli to będę chyba sprzedawał swoje Brembo jednak z 350Z które miałem na Maxi także ten tego. Mam kolejny projekt do zrobienia więc hamulce jednak pójdą na bok. Te z S14 i Z32 też będą adekwatne do mocy. Te co mam są na tarczy 318mm ale tarcze i tak mają 5x114.3 więc rzeźba by była. Co do tego że te które masz hamują to wiem coś na ten temat. Z 230km/h w swoim Sunnym GTi wielokrotnie na autostradzie hamowałem z vmaxa do 90km/h i żadnego efektu miękkiego hamulca i ich skutecznością też byłem zaskoczony, dupsko tez mi uratowały
podejdą zaciski z s14 na felgę 15 cali?
dużo rzeźbienia? bo mam taki zestawik z dachowanego sxa
z tego co ja rozmawiałem kiedyś z Łukaszem to teraz woli robić Z-tke jako daily cara i troche lansowóz. Będzie spokojniej, ciszej, bez ciśnień że coś strzeli i bedzie trzeba dzwonić po lawete.
Sunny miał być do upalania i leczenia niby mocnych samochodów, ale pewnie plany sie zmieniły, a i partnerka życiowa patrzy przychylniej na wiekszy wóz.
300zx był marzeniem Łukasza za małolata i teraz je spełnia.
Podobno jest plan żeby Biała Kawa była cywilizowanym wolnossakiem. Patrząc na dział kupie/sprzedam to się potwierdza
Tak Yapko bezbłędnie mnie rozgryzłeś , najgorsze w tym wszystkim jednak że któregoś z moich białych jestem zmuszony sprzedać i to będzie chyba najtrudniejszy wybór rodzinne kombi będzie potrzebne
handluj sunnego- masz tak piękną zetke, że szkoda byłoby ją oddawać w świat. Z Twoim zaangażowaniem w auta to właśnie Z powinien mieć u Ciebie dożywocie! takie jest moje zdanie