Rady jak zwiększyć moc w GA14DE i GA16DE (oraz GA14/16DS)
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon
Mnie GA14DE przy 89,9 KM palił średnio troszkę ponad 9L/100km LPGsznikers99 pisze:mimier, a jak to wyjdzie ze spalaniem bo teraz przy ciężkiej nodze pali mi 12,5l
 http://www.spritmonitor.de/en/detail/249105.html
 http://www.spritmonitor.de/en/detail/249105.htmlA jak mi się udało osiągnąć taką moc to możesz sobie przeczytać tutaj

viewtopic.php?t=546&highlight=sunny
 viewtopic.php?t=546&highlight=sunny- alfabox
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Zawsze można o tym pomyśleć we własnym gronie.Jak to mówią"słomkę pod lasem widzisz a o kłodę się potkniesz"sznikers99 pisze:MacGayver, to będę musiał znaleźć w moim mieście jakiś wolontariat który mi silnik przełoży

[ Dodano: 2012-11-10, 22:28 ]
Ile przejeżdżasz jednorazowo??.Założę się że większość przejazdów odbywa się na "jeszcze "nie dogrzanym silniku.sznikers99 pisze:mimier, a jak to wyjdzie ze spalaniem bo teraz przy ciężkiej nodze pali mi 12,5l
Ja mam podobnie,do pracy mam około 5-6 km z czego 1/3 na zimnym silniku a reszta w korkach i zawsze wyjdzie powyżej 10l/100,
a jeśli dojdzie do tego jeszcze ciężkie obuwie
 to nie dziw się takiego wyniku.
  to nie dziw się takiego wyniku. [ Dodano: 2012-11-10, 22:42 ]
Nie wyjdzie dużo więcej,załatw zdrowy GA16 ,a z resztą się dogadamysznikers99 pisze:alfabox, jakbym się do roboty wziął to 400-500 bym wyskrobał a swap na 1.6 wyjdzie dużo więcej

Jak będziesz miał szczęście to trafisz taniej.Możesz brać GA16DS to się podszlifuje kanały wtryskowe,zaślepi napęd pompy paliwowej ,a wałki DSowe będziesz miał w gratisie

Poszukaj motorowni jeszcze najlepiej w bryce żeby można było odpalić i pomierzyć ciśnienia ,będzie pewniej

Mam pytanko czy pompa paliwa np z sunnego GTi czy Primery GT ( bądź w ogóle z silnika 2.0 ) w połączeniu z innymi modami da jakiś efekt i czy wystarczy ona zamiast regulator ciśnienia paliwa przy montażu wtrysków i przepustnicy z 2.0?

Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
						Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:

Faktycznie pompy są takie same napisałem zanim sprawdziłem 
a jakieś rady jak poradzić sobie z MAFem przy wymianie przepustnicy?

a jakieś rady jak poradzić sobie z MAFem przy wymianie przepustnicy?
Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
						Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:

U mnie siedzi Przepustnica 60mm z P11 GT.
MAF w rurze 70mm między stożkiem a przepustnicą nie pracował. Nie dało się jechać, wolnych brak.
Jak wsadziłem go w ory. przepustnicę jako obudowę, to wkręcał się równo, ale wolnych nadal brak.
Więcej powiem na dniach, bo właśnie wymieniam skrzynie i podłączam sondę AFR.
Tylko u mnie siedzi NVCS, wtryski jak w Maxi V6 2.0.
Mam też MAF z Maxi V6 3.0 70mm Na nim też nie działał, ale na bank przez to, że nie jest wystrojone.
 Na nim też nie działał, ale na bank przez to, że nie jest wystrojone.

MAF w rurze 70mm między stożkiem a przepustnicą nie pracował. Nie dało się jechać, wolnych brak.
Jak wsadziłem go w ory. przepustnicę jako obudowę, to wkręcał się równo, ale wolnych nadal brak.
Więcej powiem na dniach, bo właśnie wymieniam skrzynie i podłączam sondę AFR.
Tylko u mnie siedzi NVCS, wtryski jak w Maxi V6 2.0.
Mam też MAF z Maxi V6 3.0 70mm
 Na nim też nie działał, ale na bank przez to, że nie jest wystrojone.
 Na nim też nie działał, ale na bank przez to, że nie jest wystrojone.Do mnie będzie montowana przepustnica i wtryski z P10 2.0 to dokupie jeszcze ten regulator ciśnienia paliwa i jak już będzie montowane to zdam relacje jakie efekty 
a sam montaż przepustnicy z SR'y był bez problemowy czy jakiś adapter musiałeś zastosować?

a sam montaż przepustnicy z SR'y był bez problemowy czy jakiś adapter musiałeś zastosować?
Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
						Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna: