tylne lampy N14
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon
- homik123456
- fanatyk nissana
- homik123456
- fanatyk nissana
U mnie chyba nie mialo by to sensu bo mam przyciemnione lampy ale sprobowac zawsze mozna:-) Bede mial pare PLN to sie kupi i pobawi.
http://moto.allegro.pl/item1006862361_m ... _ba9s.html
Tutaj jest to o czym mowilem.
http://moto.allegro.pl/item1006862361_m ... _ba9s.html
Tutaj jest to o czym mowilem.
Dokładnie Panowie, jak to będzie wyglądało???
Ledy ładnie wyglądają wg mnie w nowych samochodach, gdzie montowała je fabryka, gdzie są tak wykonane, że spełniają swoje zadania. Nie sądzę, żeby te światła oddawały dokładnie w 100% to co oryginał patrząc z punktu widzenia innych kierujących. Pozycyjne może jeszcze spox, ale stop, wsteczne - da się z tym cofnąć w ciemności??? Testujcie, ale obawiam się, że lipnie zda to egzamin 
- hansior
- doświadczony forumowicz
Ot takie coś Wam chodzi?mimier pisze:Ryba ma trochę racji...wystarczy wyjąć pomarańczowe bańki z kierunków i lampa o wiele lepiej się prezentuje
Przerabiałem temat ostatnio
A co do tych diód to do poczciwego sunny nie pasują wg mnie takie świecidełka
CENTO & NYSKA
SPRZEDAM 4 OPONKI 175/65r14 Dębica Furio
dzis zagladalem w swoje lampy.. i tak sie spytam.. jak wyjac ten cholerny pomaranczowy plastik (odbłysnik czy cos) od kierunkow
bo reflektora calego nie wyjme.. jest na 2 srubach (nie problem) i na jakims czarnym kleju.. a to juz problem ^^
no i jakie macie teraz tam zarowki
ledowe pomaranczowe czy zwykle pomaranczowe?
no i jakie macie teraz tam zarowki
No niestety bez wyciągnięcia lampy tego nie zrobisz-xXx- pisze:dzis zagladalem w swoje lampy.. i tak sie spytam.. jak wyjac ten cholerny pomaranczowy plastik (odbłysnik czy cos) od kierunkowbo reflektora calego nie wyjme.. jest na 2 srubach (nie problem) i na jakims czarnym kleju.. a to juz problem ^^
no i jakie macie teraz tam zarowkiledowe pomaranczowe czy zwykle pomaranczowe?
Hahaha, poza tym głównym powodem, dla którego nie chcą Ci one wyjść to jest pewnie to, że tam są TRZY śruby, a nie DWIE
A co do żarówek to ja mam zwykłe pomarańczowe, ale jeszcze lepiej byłoby wrzucić silvery (srebrna żarówka świecąca na pomarańczowo), takie mam z przodu w kierunkach z wyciągniętą bańką
tak tylko na szybko popatrzylem.. nie probowalem ich nawet wypychac.. ze wzgledu na ten klejmaciekj pisze:Hahaha, poza tym głównym powodem, dla którego nie chcą Ci one wyjść to jest pewnie to, że tam są TRZY śruby, a nie DWIE![]()
![]()
no dobra.. moze mi sie i uda wyciagnac te lampy.. ale co potem? ten pomaranczowy plastik i tak jest szerszy niz ta czarna "obudowa"
no i pozniej skad taki klej wziac? zeby znowu je tam zamocowac
No ja to robiłem lutownicą, najpierw sobie to przepaliłem na mniejsze kawałki, później się mocowałem z tym kombinerkami (płaskoszczypami). Ogólnie lekko nie było, najgorzej z pierwszą, żeby dojść, jak to tam potopić tą lutownicą.-xXx- pisze:tak tylko na szybko popatrzylem.. nie probowalem ich nawet wypychac.. ze wzgledu na ten klejmaciekj pisze:Hahaha, poza tym głównym powodem, dla którego nie chcą Ci one wyjść to jest pewnie to, że tam są TRZY śruby, a nie DWIE![]()
![]()
![]()
no dobra.. moze mi sie i uda wyciagnac te lampy.. ale co potem? ten pomaranczowy plastik i tak jest szerszy niz ta czarna "obudowa"
no i pozniej skad taki klej wziac? zeby znowu je tam zamocowac
A co do kleju to ja lampę wsadziłem też "na ciepło" z suszarką z tym starym klejem (u mnie to była raczej taka guma plastyczna).
- hansior
Wszyscy juz wszysko na temat napisali. Suszarka w ręke i do dzieła. Generalnie dużo wiecej roboty miałem z przednimi kierunkami-xXx- pisze:dzis zagladalem w swoje lampy.. i tak sie spytam.. jak wyjac ten cholerny pomaranczowy plastik (odbłysnik czy cos) od kierunkowbo reflektora calego nie wyjme.. jest na 2 srubach (nie problem) i na jakims czarnym kleju.. a to juz problem ^^
no i jakie macie teraz tam zarowkiledowe pomaranczowe czy zwykle pomaranczowe?
Żarówki mam jakieś srebrne które świcą na pomarańczowo- tylko pamietaj żeby cypelki były ustawione asymetrycznie jak w oryginałach
Pózniej wrzuce jakieś fotki jak szlo "lutowanie" u mnie
CENTO & NYSKA
- homik123456
- fanatyk nissana
Najlepiej wziasc ta oryginalna zarowke co jest biala i porownac z ta pomaranczowa lub srebrna co swieci na pomaranczowo.-xXx- pisze:hansior napisał/a:
tylko pamietaj żeby cypelki były ustawione asymetrycznie jak w oryginałach
cos wlasnie o tym slyszalem, ale nie wiem o co w tym chodzi
Wtedy napewno kupisz dobra.
Ja wlasnie pobawilem sie z przednim kierunkiem ale nie poszlo mi bo cale z tymi cypelkami te pomaranczowe wyszarpalem i odblysnik mi zacza latac. Ale to tylko bylo juz te co wymienilem co szklo mialo pekniete. Wiec nie bylo szkoda.
no ja wlasnie zamierzam tam dac zarowke ale z diodami 
http://motoallegro.pl/item997356855_zar ... 2_szt.html
jak nie dorwie je gdzies w sklepie to bede kupowal przez neta, a tam sobie nie porownam
http://motoallegro.pl/item997356855_zar ... 2_szt.html
jak nie dorwie je gdzies w sklepie to bede kupowal przez neta, a tam sobie nie porownam
- homik123456
- fanatyk nissana
- hansior
Na TEJ aukcji masz rozrysowane na czym polega różnica w cypelkach symetrycznych a asymetrycznych-xXx- pisze:cos wlasnie o tym slyszalem, ale nie wiem o co w tym chodzi
Żarówka i z przodu i z tyłu jest taka sama.
Nie polecam zamienników diodowych zamiast żarówek w kierunkach bo przerywacz może widzieć przepaloną żarówkę z powodu ze dioda pobiera mniej prądu i kierunki będą szybciej migać
Postojówki będą się paliły z powodu temperatury wewnątrz klosza wytwarzanej przez H4BESEL_ pisze:-xXx-, te diodowe- przeraklamowana sprawa. postojówki mi sie non stop palą
CENTO & NYSKA